Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi tegyek, ha holnap témazáró...

Mi tegyek, ha holnap témazáró dolgozatot írok az egész tavalyi anyagból?

Figyelt kérdés
Egész délután tanultam, de úgy érzem nem tudok semmit...

2013. szept. 29. 20:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én ha nem tudok valamit megjegyezni, valamilyen vicces dologhoz kötöm, szójátékkal pl., vagy elképzelek vele egy vicces jelenetet.

Van egy nagyon jó módszer bármilyenfajta tanuláshoz, kifejezetten nagy anyagok, könyvek tartalmának elsajátításához, az a neve, hogy elmetérkép, youtubeon itt van róla egy videó:

http://www.youtube.com/watch?v=6U1s6JzxMjM

Hosszabb anyag tanulásánál előveszel egy üres nagy (A4-es vagy A3-as)lapot, középre felírod a témát, ahogy itt a képen, és szépen felbontod a lényegesebb részekre, és azokat tovább, és színes tollakkal, ceruzával, rajzolva rögzíted le a papírra (így már magát a tanulás folyamatát is sokkal jobban lehet élvezni). Ennek előnye, hogy sokkal sokkal könnyebben és rövidebb idő alatt ragadnak meg a fejedben a dolgok. Amúgy minél több érzékszervhez kötsz egy adott tanulnivalót, annál jobban megragad. Itt pl képeket társítasz hozzá a rajzolással, de be lehet vonni a tanulásba mást is. Az rengeteget segít ebben a módszerben, hogy rendszerbe szeded álatala a dolgokat, így pedig sokkal könnyebb lesz emlékezni rá. Ha nem rajzolsz, akkor is megéri ilyen formában kijegyzetelni. Nekem egyszer 1 napom volt felkészülni egy vizsgára, szinte alig rajzolgattam, az anyag kb. 2/3-áig jutottam, és amit ilyen módon kijegyzeteltem arra emlékeztem is, pedig időm sem volt átolvasni, így lett 3-as.

2013. szept. 30. 09:38
 12/14 anonim ***** válasza:

Elolvasod a tankönyvet, az órai jegyzeteket.

A kötelező irodalmat elolvastad nem?

2013. szept. 30. 13:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Na milyen kérdéseket kaptatok?

Nem lehetett annyira nehéz

2013. szept. 30. 13:17
 14/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Elég nehéz volt a dolgozat, nem számítottunk ilyen kérdésekre..
2013. szept. 30. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!