Mezőgazdasági agrármérnöki karon kemény a biosz?
Az előttem írónak nem tudom hová járt az ismerőse, de megcáfolnám.
Az agrármérnöki karok egyáltalán nem könnyűek, sem a biosz, sem a kémia. Bioszból emelt szinteztem, ennek ellenére sem egyszerű. Kellett rá tnaulni, nem lehet azt mondani, h nevetséges.
Pl külön tantárgyak: állattan, növénytan - ezek első féléves tárgyak és valóban nem olyan nehezek.
Köv félév: növényélettan, állatélettan-na ezen szépen elvéreznek az emberek.
Növénytanból anyag: ásványianyag-asszimiláció ; A megtermékenyülés és az élettani önsterilitás, A virágzás fiziológiája, vernalizáció, fotoperiódusos indukcio, a víz szerepe, az extrém hőmérséklet biológiai hatása, növekedés, differenciálódás ....
Állatélettan: minden folyamatot végigvesz: agyalapi mirigy működése, a vér összetétele, keringés mechanizmusa, pajzsmirigy, hasnyálmirigy, az emésztés sajátosságai pl a monograsztikus állatoké , légzés....
De van még kémia, biokémia, agrokémia ...
Úgyhogy egyáltalán nem tartozik az egyszerű szakok közé, már ha valóban normális egyetemet választ valaki.
A gödöllöi egyetemet nem ismerem.
Azt tudom, hogy az agrár egyetemek megegyeztek egymással, hogy a növényorvosi msc szakot kizárólag nappalin indítják, a szak nehézsége és gyakorlat igénye miatt, ezt a megállapodást azonban a gödöllöi egyetem felrúgta és levelező tagozaton is elindította, ami azonban színvonalilag elmarad a többi egyetem képzésétől.
A többi szakról nem tudok véleményt mondani.
Neked kell tudnod, hogy akarod e csinálni, képes leszel a tanulni olyat ami nem érdekel, mert az agrárnak a biosz az alapja.Érdeklődj a gödöllöi egyetemről, nézd meg a honlapjukat, milyen a tanrendjük mik az elvárások egy egy tantárgynál.Az is segít dönthetni.
Szerintem az első válaszoló orvosin vagy állatorvosin tanul - na annyira nem kemény a biosz. De ettől függetlenül rengeteget kell tudni, ráadásul latin megnevezéseket és részletekbe menően a biológiai folyamatokat is tanuljuk... Nem is beszélve a mesterszakokról! És ott a kémia meg a géptan is.
De egyébként, ha nem tanulsz ne menj egyetemre! Most komolyan! Tele vannak a "nemtanulókkal" az első évfolyamok, következő évben már ki is esnek. És azt is tartsd szem előtt, hogy nem mindenkiből lesz vezető és földtulaj! Ahhoz sok munka és/vagy sok pénz kell. Ha félsz a biosztól menj valamilyen mezőgazdasági OKJ-re és aztán kezdj az alapoktól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!