Szülők! Milyen büntetést adnátok a (13 éves) gyereketeknek, ha hazaállítana matek egyessel?
Nagyon félek apám sokszor túlreagálja a dolgokat. :(
Ez a jegy véletlen csúszott be..
Nem túlzok, amikor elmondom hogy mit kaptam ordítozik velem,
(kb. 30 perc) utána beküld tanulni 1 "r...nya d...znó vagy, ne is lássalak"
Szöveggel.. 5 perc (SE) És kiküld, hogy csináljam azt, csináljam ezt!
Ha kész vagyok a takarításal, akkor szúros szemekkel végigmegy
Az egész lakáson, (az egészen!!) keresi a kifogásolhatót
Minden apróságért szól, pl 1 icipici foltért a padlón, amit már
1 napja kerülget.... Ezek után takaríthatom a bátyám koszát
(ő 19 éves!!!)
Ha ilyenkor sírok, akkor akkor szószerint ezt ordibálja:
Mégis mi a f....zért sírsz, ha? Mégis mi a f......szét?!?!
Amúgy visszatérve a matekjegyhez nem voltam
És nem is vagyok rossz tanuló, ez csak véletlen volt.
(apa számára nincs olyan szó hogy véletlen)
Eddig a jegyeim kémia 4, töri 5, irodalom 4, ének 5....
"...és segítek neki a tanulásban."
Ajaj, ennyire büntetni azért nem kéne. :-D
De való igaz, hogy egy egyébként jó tanulónál nem kellene túl nagy problémát csinálni abból, ha véletlenül becsusszan egy rossz jegy. Nem, nem azt mondom, hogy dicséret jár érte, de nem is kell rögtön a világvégét emlegetni. Van ilyen, előfordul a legjobb családban is.
Persze a "szülői tekintély" az egy nagyon fontos dolog. Csak a szülők hajlamosak félreértelmezni a dolgot: nem attól lesz tekintélye egy szülőnek, ha ordítozik, vagy ha szidalmazza a gyerekét, sokkal inkább attól, ha KÖVETKEZETES, és KORREKT. Igen, a gyerekkel szemben is az.
Én felneveltem négy gyereket, mindegyik felnőtt már, és becsületes, dolgozó emberek lettek - pedig néha előfordult, hogy egyest hoztak haza. Nem örültem neki, és bizony olyan is volt, hogy se barátok, se tévé, se egyéb szórakozás.... De mindig, minden esetben meg lehetett beszélni a gyerekekkel, hogy ez nem volt éppen jó dolog. Üvöltözés, és szitkozódás nélkül.
Anyukám már nem él.
Apámat azért még ne s....ggfejezd le.
Mit mondjak apámnak , amitől lenyugszik?
Telefonba már elmondtam hogy mit kaptam így lehet
Hogy azóta lenyugodott, vagy csak jobban felidegesítettem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!