Teljesidős munkaviszony mellett "tanulhatok" nappalis egyetemi hallagatóként?
Nem üti egymást a kettő?
Úgy néz ki otthagyom az egyetemet, elmegyek dolgozni, de ha még sem jönne be, jó lenne simán folytatni a tanulmányokat.
Attól függ milyen az oktatás. Egyetemen előadások esetleg kihagyhatók, ha Msc-re vagy ilyesmire mész lehet csak ritkásan van órád mint a levelezőknek. Így beleférhet a szabadságodba.
Nálunk azt mondja a munkáltató, hogy szabadságot kivéve bármit csinálhatok, szabadidőmet nem befolyásolja a munka (bizoynos keretek között persze), tanulhatok is, de munkaidőben nem mehetek el csak úgy órára, aztán visszajövök. Ezt munkáltatója is válogatja, érdemes rákérdezni.
Köszi!
Igaziból, úgy értettem, hogy most egyetemre "járok", fennáll a hallgatói jogviszony. Közbe felvesznek dolgozni, és mindenből megbukok mert nem járok be, és vizsgázni sme megyek el. De nem dobnak ki, így ha a meló nem jön be újra felveszem a tárgyakat és folytatom.
Hogy ilyen lehetséges-e?
Mert ugye a szociális ösztöndíjat utalnák mivel " tanulok" de én meg dolgozok teljes időben. Ez problémát jelent, vagy sem?
hű, ez elég cigány dolognak hangzik :)
A szociális ösztöndíjhoz nem értek, de szerintem csak akkor fog járni, ha nincs bejelentve hivatalosan a munkahelyed. Egyébként biztos megoldható, csak nem éri meg így elszórni az államilag támogatott féléveidet + át fognak rakni fizetősre, ha mindenből buksz, így max fél évig csinálhatod, aminek a végén még a kreditekért is fizetned kell.
Elég cigány dolog.. :D
Pedig, egy rendes ember vagyok, aki figyelembe veszi mások érdekeit is. Az államra haragszok, de nem ez lenne a bölcs módja a lehúzásnak, mert igaziból, titeket húzlak le.
(Bekamuzták a miniszterek hogy micsoda tanári életpálya lesz, jó fizu, megemelt oktatási színvonal, jó képzés, +ösztöndíj a természettudományokra, biztos munka hiányszakpárral, így bejelentkeztem, most meg marhára nem tetszik ,mert nem arról volt szó ami lett. Így ha felvesznek dolgozni, én lelépek, de a hallgatói jogviszony fennmarad év végéig, úgy meg elvileg jár a szoctám. De csak elvileg, épp ezért írtam itt hátha tudja valaki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!