Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan működik a tanulmányi...

Hogyan működik a tanulmányi ösztöndíj rendszer? A honlapon semmi nincs róla.

Figyelt kérdés

Évfolyam és szakonként van, vagy úgy hogy szakonként? Tehát pl 1. évfolyamos tanítók vagy az összes 4 évfolyamos tanító közül határozzák meg a legjobb 40-50%-ot?Az elsőre tippelek.A fontos kérdésem az lenne, hogy mondjuk van az első évfolyamon 20 államis, abból csak a legjobb 10 kaphat, szóval csak a fele mindig?(maximum) vagy ha nem, akkor hogyan máködik?

És ha 4-en vannak államin egy szakon, akkor csak 2-en kaphatnak?

Köszönöm, a honlapon a tanulmányi ösztöndíjról nincsem semmi!És senki nem mondta el pontosan.

2013. szept. 20. 09:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk ez úgy működik az ELTE-n, hogy egy bizonyos átlagot el kell érni (nem tudom, pontosan mennyit) az adott félévben, ha az sikerül, akkor kapod automatikusan az ösztöndíjat.
2013. szept. 20. 10:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem :) én a SZIE-re járok.

Lehet megnézem az oldalukon, mert egy tagintézményébe járok és ott nincs szó róla.

Én olyan szakon vagyok most, hogy kevesebb tantárgyam van, mint a másik szakon lévőknek, nem tudom ez hátrány e, valahol olvastam.De nekünk adott órarendünk van

2013. szept. 20. 10:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk meg úgy, hogy "homogén hallgatói csoportonként" a felső 40% kap, és egy határig (kb. 4,7-4,9) lineárisan nő, és afelett már lassabban. Homogén hallgatói csoportra példa mondjuk BSc Mérnök informatikus szakirány nélküli és persze van ugyanebből szakirányon lévő is. Azért kell így elválasztani, mert a különböző hallgatói csoportoknak nagyon eltérő átlaguk van, pl. BSc Mérnök informatikus szakirány nélküli homogén hallgatói csoportba tartozva kb. 2,5-2,7-tól lehet kapni ösztöndíjat (~9000 ft) és ettől kezdve emelkedik 0,03-ként 300 forinttal ha jól emlékszem.

BME-VIK. Egyébként mindenhol teljesen máshogy megy (még karonként is változik szerintem néhol), még az ösztöndíj átlagokat is máshogy számítják, szóval számodra a válaszom nem túl hasznos, de gondoltam leírom. :)

2013. szept. 20. 11:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen h leírtad :) még a szie honlapján sem találtam meg a sima tanulmányi öszöntöndíjat, szerintem jövő héten rákérdezeten a TO-n, csak nem szeretik ha bejárkálunk :S csak a csoportvezetőket szeretik
2013. szept. 20. 11:31
 5/6 A kérdező kommentje:

*rákérdezek

bocsi, elég fáradt vagyok még :D

2013. szept. 20. 11:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a HKR-ben van leírva pontosan, hogy melyik karon, mi alapján számítják sz ösztöndíjat. Talán nálatok is így van.
2013. szept. 20. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!