Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy olyan problémám van, hogy.. 15 éves fiú vagyok, jelenleg cukrásznak tanulok, középiskolában. Úgy vagyok, hogy 1hét munka, 1 hét iskola. A munkát Hotelben végzem, ösztöndíjért. Most kezdtem el a 2. évet. összesen 3 éves a suli.

Az a problémám, hogy már nem szeretném ezt a szakmát folytatni. Egyszerűen másképp látom már a cukrászattal szembeni dolgokat, mint tavaly év elején. Ennek egyik főbb oka, a munkahely. Nem arról van szó, hogy nem szeretek dolgozni, hanem arról, hogy nem szeretem azt csinálni, amit jelenleg csinálok.. azaz a cukrászatot.

Van egy másik szakma. A zene tanulás. Általános iskolában 4 évig tanultam zongorázni. Mai napig jól zongorázok, és szerintem ez az igazi "álom" szakma. Szerintem ebből is meglehet élni olyan szinten, mint a cukrászatból. Ha elhívnak hajóra, hotelekbe bárokba zongorázni, iszonyú sok jatt jön be, és persze a fizetés sem kevés! Nem beszélve arról hogy egy énekest is kísérhetek zongorával.

Mindegy, ez még messze van, és tárgytalan. Lényeg, hogy a ti segítségeteket kérném ki. Mégpedig azzal, hogy maradjak-e a szakmában, vagy váltsak.? Azért maradnék ebben a szakmában, mert ide kötnek az osztálytársaim. Tehát jóba vagyok velük, és hiányoznának. Azért mennék, mert feleslegesnek tartok elpazarolni 2 évet a semmiért. és.. Azért mennék zeneoktatásba, mert szerintem ez a nekem való szakma, és úgy gondolom meg is fizetik és szeretem csinálni, ellenben azért nem mennék, mert 4 éves az iskola, ami szerintem rengeteg év.

Elmondtam pár mondatban a jó, és rossz indokokat. Nagyon remélem hogy tudtok segíteni, és eltudtok látni pár jó tanáccsal. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!

15/f

2013. szept. 17. 20:50
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!