Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » ANGOL TANBÁROK/JÓ ANGOLOSOK,...

ANGOL TANBÁROK/JÓ ANGOLOSOK, ha két osztálytársamat szeretném angolból korrepetálni, akkor mivel kezdjem?

Figyelt kérdés
2 osztálytársam megkér hogy magyarázzam el a nyelvtani részét az angolnak kb az alapoktól, mert aki van tanárunk vele nem értik meg. 1-2x már segítettem nekik, és szerintük jól magyarázok, ezért kértek meg hogy heti 1x tartsak nekik korrepetáló órát. Szívesen segítek, csak nem tudom hogy mivel kezdjek nekik, meg milyen sorrendben. 12-esek vagyunk (gimnáziumban), én felsőfokhoz közel vagyok, jó a nyelvérzékem, nekik nem és a tanárt se értik ahogy magyaráz (és nem is szeretik), ezért "vagyok jobb" náluk.

2013. szept. 16. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Először is szerintem mindig nézzétek át,amit vettek az órán,könyvet,munkafüzet stb.

Közben kérdezd meg van-e valami kérdés valami feladatnál.Ha van,magyarázd el,ha nincs,akkor jó.

A nyelvtant szerintem mindig vedd külön ,mondd el.Ha azt mondják értik,akkor kérdezz vissza,példákat kér tőlük.

Meg,fordítsd le magyarra is a példamondatokat.

A szavakat is kikérdezheted,meg írathatsz velük mondatokat a szavakkal: ennek egyrészt az az értelme,hogy lehet jobban megragad,mert szövegkörnyezetben lennének a szavak.Másrészt ,tényleg látnád,hogy tudja-e használni.

Esetleg megteheted azt is,hogy plusz feladatokat csináltatsz,plusz listening,plusz szavak (de azt is persze feladatból,szövegből).

Meg,ha mondják hogy dolgozat lesz,akkor csinálj előtte összefoglaló órát.Sőt,feladatlapot is összeállíthatsz.Mondjuk kiszedhetsz feladatokat a munkafüzetből is,meg magadtól is adhatsz.De lehet vegyesen is.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Egyébként nem vagyok angoltanár,csak jó angolos (felsőfokon vagyok,nyelvvizsgával,meg tudom is,szóval nem a vakvilágba beszélek)

:) Remélem tudtam segíteni.

2013. szept. 17. 14:53
 2/2 dalta válasza:

Én így építem fel a nyelvtan tanítását:

1. Igeidők

2. Szenvedők

3. Feltételes

4. Műveltető

5. Függő beszéd

Ehhez veszek egy-egy részt Dohár Péter könyvéből az un. "kis nyelvtanból", ami az apróságokat szedi össze.

Utána/közben a szavakat is veszem:

1. Alapigék ( kb. 4-500 )

2. Szavak témakörök szerint ( család, ételek...)

3. Elmagyarázom a GET, TAKE és MAKE, illetve GIVE-et, amit nem bemagolni, hanem megérteni kell.

4. Szóépítés (kb 45 képző) - ez nagyon megdobja a szókincset.

5. Kifejezések és vonzatos szavak végtelensége.

Harmadik fő dolog: kommunikáció.

1. Beszéd 3 mondatos válaszadással.

2. Önálló beszéd kulcsszavakkal - minden szóra mondjon mondatot egy témában, kb 50 szó=50 mondat=5 perc

3. Töltelékszavakkal dúsítsa fel: well, so to say, and so on...

Mindezt úgy, hogy őt beszélteted és nem Te tartasz előadást, és mindent elismételtetsz más formában is.

A tanár dolga:

1. Magyarázza el az idegen nyelvtant és szavakat ( ha lehet, angolul)

2. Mutassa meg, hogy a diák hogyan gyakoroljon OTTHON.

3. Következő órán ellenőrizze le az OTTHONI gyakorlást...

Remélem, tudtam segíteni valamit: nekem ez a módszer 21 éve keresi a pénzt...

2013. szept. 18. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!