Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kevesebb egy levelezős...

Antalze82 kérdése:

Miért kevesebb egy levelezős egyetemi hallgató?

Figyelt kérdés
A munkám és a családom mellett lehetőségem nyílt rá, hogy egyetemre járjak. Diákigazolványt igényeltem, így olcsóbb az utazás. Gondoltam veszek bérletet a BKV járataira is, hiszen valahogy el kell jutnom a Népligetből a suliba. Ekkor jött a feketeleves. NEM vehetek kedvezményes diák bérletet. Feltéve, ha nappali, vagy esti tagozatra járok. Kérdésem: MIÉRT? Miért vagyok én kevesebb, mint egy nappalis, vagy estis? Mitől másabb az én képzésem?

2013. szept. 12. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Attól másabb, hogy neked van lehetőséged rendes munkára, azaz biztosan többet keresel, mint egy olyan nappalis diák, aki mondjuk dolgozik mellé valami diákmunkát. Ergo neked "könnyebben telik" a bérletre. Persze ebbe bőven bele lehet kötni, és én nappalisként sem értek ezzel egyet, de gondolom ez lehet a logikájuk.
2013. szept. 12. 20:30
 2/2 anonim ***** válasza:

A felháborodásodat nem értem. Ez nem azt jelenti hogy egy levelezős az kevesebb lenne mint egy nappalis. Én a gimit végeztem levelezőn, szóval tizenévesen hiába jártam suliba, nem igényelhettem diákot, és evvel szerintem nincs is gond. Ezt a törvény határozza meg.

Diákkedvezmény a "főállású" diákoknak jár. Az estisek kevesebbszer járnak ugyan mint nappalin, de a tanrendjük hasonló a nappalihoz.

Amúgy örülök annak hogy család és munka mellett még tanulni is tudsz. Ne felejts el időt szánni a kikapcsolódásra sem! Fontosak a "wellnessesebb" napok ha az ember ennyi mindent csinál egyszerre.

2013. szept. 12. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!