Egyetemme/főiskolával kapcsolatban való kérdésekre válaszolni segítene vki?
Nagyon nem vagyok ebben még járatos gimiben 10.-ben és persze h. németből kell fogalmazást írnom erről amikor még magyarul se tudom.:S A lényeg,h. néhány kérdésem lenne.
1.Hogyan zajlik le egy (egyetemi/főiskolai) tanulmány?
2.Milyen vizsgák vannak?
3.Mi szükséges a diplomához?-ezt nagyjából tudom,h. nyelvvizsga,kredit pontok,meg diplomamunka,de ha van még valami akkor erre is várom a válaszokat.Előre is köszi:)
Milyen tanulmányokra gondolsz? :D A továbbtanulásra? Hát akkor röviden úgy, hogy pontokat szerzel az év végi jegyeiddel meg az érettségivel, nyelvizsgákkal, majd júliusban meghúzzák a ponthatárt. Ha eléred a ponthatárt, akkor bent vagy, ha nem, akkor nem.
Vizsgaidőszak egy iskolai év alatt 2x vannak, decembertől január végéig, valamint májustól júliusig.
A diplomához szükséges szakdolgozatot írnod, amelyet meg kell védened, majd államvizsgán veszel részt. 180 kredit kell az alapszakos diploma megszerzéséhez.
Annyival egészíteném ki az elsőt, hogy nem minden tárgyból kell vizsgázni. Vannak évközi jegyes tárgyak, amik a félév során nyújtott teljesítményt osztályozzák, illetve vannak vizsgás tárgyak, aminél vizsgán kell számot adnod a tudásodról a fent emlegetett vizsgaidőszakban.
A diplomához pedig általában annyiszor 30 kerdit kell, ahány féléves a képzés. 6 féléves képzés esetén valóban 180 kredtitet kell összegyűjteni, 8 féléves képzés esetén viszont már 240-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!