Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Úgy néz ki átver...

Mit tegyek? Úgy néz ki átver az új sulim mindenkit.

Figyelt kérdés
Tankönyvekről van szó, most számoltam össze. Eddig kaptunk 6 TK-et (elvileg nem lesz több). Ezekre 12 ezret kellett befizetni, és most még pluszba 4600-at. Na mondom ez nagyon sok, utána nézek. A 6 TK-ből 4-et megtaláltam a neten, összeadtam és 8127-re jött ki. Kettőt nem tudtam keresni, mert nincs rajta író, kiadó, semmi szám. (Lehet, hogy suli nyomtattatta, mert régen sima jegyzeteket adtak, most egy új külsőt kaphatott szerintem.) Ez így elég nevetséges, mit tegyek? Ha szólok valakinek nem lesz belőle károm? De ezt így hagyni nem szeretném, mert felháborítónak tartom. Ti jártatok így? Hogy oldhatnám meg? 18 vagyok és érettségi utáni OKJ-re járok.
2009. nov. 2. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Hát én nem nagyon merném kinyitni a számat így érettségi előtt:S Ha nagyon aggaszt, akkor talán finoman az öfőnél próbálkozz.
2009. nov. 2. 22:59
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Érettségi után van! Istenem, olvasni kéne! :)

Szerintem nem tudod finoman megmondani, hogy azzal vádolod őket, hogy meglopják az egész osztályt. Jobb, ha nem szólsz, és kifizeted, nem olyan vészes. Inkább, mint hogy megjegyezzenek és megkeserítsék az életed a suliban.

Én is szóvá tettem egyszer egy ilyesmi átverést, szintén pénzügyi, és jól megjegyeztek a tanárok, és 3x kellett pótvizsgáznom, mire átmentem, meg állandóan belémköt egy tanár, emiatt annyira utál.

Jobb a békesség, fizess, vagy hergeld fel valamelyik nagyszájú osztálytársad, hátha kiböki a tanároknak a végén, te neked meg semmi közöd nem lesz a dologhoz és talán a énzed is megmarad. De nagyon fontos, hogy ebben az esetben ne tévedj, mert az még ciki is, és még haragosabbak lesznek rád!

19/L

2009. nov. 2. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:
86%

Nem kellene számlát adniuk a könyvekről?...

Nálunk a középiskolás gyerekeimnek minden évben adnak számlát, előtte az általánosban ezt még külön kérni kellett.

De sajnos a fiam középiskolájában is vannak "ügyeskedések" : pl. a rajztanár tavaly kitalálta, hogy X-boltban KELL megvásárolnunk az őáltala összeállított rajz-csomagot 3ezer Ft-ért...

Esélyünk sem volt olcsóbbat keresni, mert nem diktálta fel, mi kell a rajz-csomagba, amikor átvettem a kis zacskót, kis híján elájultam : 1 db silány rajzfüzetért, néhány kutyaközönséges temperáért és 1 db műszálas(!!!) sz@r ecsetért fizettem többezer Ft-ot! 8-[

(Reméljük, a rajztanár kellő jutalékot kap az X-bolttól, amiért évente 500 diák náluk veszi meg a Nagy Semmit!)

És akkor folytathatnám a "hivatalosan-önkéntes-amúgymeg-kötelező" adminisztrációs díjjal (1000 Ft), és sportköri djjal (1000Ft)...

Semmit nem lehet csinálni és nem is tanácsos, mert akkor téged fog csesztetni egész évben az egész tanári kar!

2009. nov. 3. 01:54
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

ezt nem hiszem el. ebben az országban már mindenki beszari?

kérdezd meg az osztálytársaidat, hogy ők hogy látják a dolgot. és akkor az EGÉSZ osztály nevében lehet megszólalni.

a másik - talán jobb - verzió, hogy udvariasan rákérdezel a tanárnál, hogy nem csúszott-e be véletlenül valamilyen hiba, mert számodra nem kerek az összeg és te szereted megérteni a dolgokat.

2009. nov. 3. 02:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hagyni magadat átverni, felnőtt ember vagy. Kérdezz rá pont ugyanúgy, ahogy az üzletben is szólsz, ha becsaptak. A gazdasági és a tanulmányi ügyeket külön emberek intézik, nem fogják lerontatni a megérdemelt vizsgajegyeket.
2009. nov. 3. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!