Ott akarom hagyni az iskolát?
Sziasztok, 1x már kérdeztem kérdeztem de nem kaptam megfelelő választ.
novemberben leszek 18 éves. Van aki azt mondja otthagyhatom a suli mert rám is a 16 éves tankötelezettség számít , de van aki szerint a 18. Amikor betöltöm a 18-at , akkor nem tudom valahogy otthagyni az iskolát ?
Meg közben találtam ilyet is de nem nagyon értem mit jelent.
A tanulókat 17. születésnapjukon koncepciós fegyelmi eljárás keretében, vagy minden felelősség nélkül eltávolíthatják az iskolából, ha nem értenek egyet az iskola pedagógiai módszereivel, vagy valamelyik tanár „pikkel” rájuk. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy írnak egy levelet a szülőnek, hogy gyermeke már nem tanköteles, vigye, ahová akarja.
2. A kiskorú tanulók dönthetnek úgy, hogy kimaradnak az iskolából.
Törvény értelmében megszűnik a tanulói jogviszony a tankötelezettség utolsó éve szorgalmi idejének utolsó napján, ha a tanuló tanulmányait nem kívánja tovább folytatni és írásban bejelenti, hogy kimarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!