Milyen ösztöndíjak vannak roma származású egyetemistáknak?
Nem kifejezetten romák, hanem halmozottan hátrányos helyzetű romák számára van [link] .
Egyébként megnézném a kedves elő hogyan járna egyetemre ha a szülei együtt keresnének annyit, mint amennyi neki volt gimis korában egyheti zsebpénze...
Kedves Első Hozzászóló!
Nem vitatkozni/politizálni akarok, és nem is a véleményed kérdeztem.
Én csupán feltettem egy kérdést, az hogy a kérdés tárgya mennyire zavar téged, az nem érdekel. A saját véleményem sem írom le a te hozzászólásodról, mert nem ide tartozik.
#2 Miért? Egy magyar ember családja nem lehet annyira szegény?
Nem piszkálódásból mondom (roma származásúak között is ugyan úgy vannak normálisak, illetve nem normálisak), de kíváncsi vagyok azért a válaszodra.
Mint már írtam nem vitatkozni akarok, és "kommentháborút" sem szeretnék, csak a kérdésemre választ kapni.
Kérem aki vitatkozni, társalogni, gyűlölködni, okoskodni akar, az keressen magának egy fórumot, ott kiadhatja magából. Köszönöm.
Teljesen igaza van a kérdés kiírójának. Miért itt éli ki magát minden troll, van egy r.h.dt egyszerű kérdés, aki tudja rá a választ válaszol. A többi mind csak kötekedik és keresi a lehetőséget a vitára.
Nem értem azokat az embereket akik itt akarnak eszmecserét folytatni, vagy a nézeteiket másokkal megosztani, arra tényleg keressenek egy fórumot.
"#2 Miért? Egy magyar ember családja nem lehet annyira szegény?
Nem piszkálódásból mondom (roma származásúak között is ugyan úgy vannak normálisak, illetve nem normálisak), de kíváncsi vagyok azért a válaszodra."
A romákkal szemben sokkal nagyobb a társadalmi elvárás, és a mai világban azért elég nagy riszpekt ha egy roma eljut odáig, hogy természettudományos diplomát akar szerezni, és első éves.
Egyébként meg a hátrányos helyzetűeknek van még egy nagy halom támogatás. Pl az egyszeri kb 70 ezer forintos támogatás beiratkozáskor aztán egy csomó havi 35 ezer forintok, akinek meg nincs 2 testvére vagy halt meg valamelyik szülője az kapja be az elős évben aztán esetleg kaphat valami 3500 forintot egy fél évre ami egy kreditre nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!