Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri tanárnak tanulni most,...

Megéri tanárnak tanulni most, hogy megemelik a bérüket? Lehetne így belőlem tanár? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Rengetegen mondják (még a szüleim is),hogy ne legyek tanár de engem csak ez érdekel semmi más. Sajnos szakközépiskolába jelentkeztem és még van 1 évem hátra de nagyon szeretnék töri-matek vagy töri-info szakos tanár lenni? viszont a legtöbb tanár gimnáziumból jelentkezik így egy kicsit hátrányban érzem magam :(( szerintetek van esélyem,hogy tanár legyek?? és egyáltalán megéri tanárnak lenni?? és ha igen,hogy győzzem meg a szüleimet??

a válaszokat előre is köszönöm. 17/f

2013. aug. 27. 20:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Természettudományos tanárokra nagy a kereslet, de az is igaz, hogy sokat számít a protekció... A kapcsolatok ebben a szakmában a legfontosabbak, ki kit ismer, és máris lesz munkád... De megmaradni sem könnyű egy suliban, megy az állandó fúrás... Fegyelmet nem, nem tanítanak sajnos, mivel szerintem azt ők sem tudják:)
2013. aug. 28. 08:46
 12/20 A kérdező kommentje:

Még itt is kell protekció?! :(

Ma már szinte mindenhova kell... :(

Elég sok negatív dolgot hallok sajnos a tanári szakmáról amúgy is...szóval lehet tényleg át kell gondoljam,hogy tényleg akarom-e

2013. aug. 28. 13:27
 13/20 anonim ***** válasza:

sok állástalan tanár van, sajnos... Tanítani nagyon szép dolog. Tanítani és gyógyítani. Ezért én azt mondom, hogy ha szívedből ezt szeretnéd, erre menj (előkészítőt keress!). Majd alakulnak a dolgok, változnak is mindig, de így van esély , hogy 50 évig azt teszed, amit szíved diktál. Nehézség persze van , de az mindenhol van.. Először azt akartam írni, aki a lottó ötöst nyeri, annak nincs, azután eszembe jutott, hogy volt egy cikk, amelyben egy pszichológus azt fejtegette, az ilyen véletlen sokk hatású, még ha elvileg jó is.. Valahogy fel kell építeni az életet (a véletlen nyerés meg valahol romboló erre nézve) az életművet. Igen tanítanak pedagógiát, pszichológiát, módszertant- de a kezdő tanár és a tanár általában nem nélkülözheti az intuitív figyelmet. Mindig helyben dönteni kell, mi a jó. Mert minden helyzet más és más. Nincsenek, csak általános szabályok - melyek semmit sem érnek a gyakorlatban. Figyelni kell és az adott helyzetnek megfelelően dönteni. De szerintem így kell élni. A tanulmányokon kívül, persze, mert az fontos, az a fundamentum, amiből kivirágzik az intuitív szemlélet... Itt és most. Ami van. Amint van.

Itt - még szünet van- nézelődj, olvasgass egy kicsit. Azt, hogy ezt szeretnéd, és hogy győzd meg a szüleid talán segíti: mert az fontos, hogy ismerjük azt, amit szeretnénk. Sokan azért tévelyegnek, mert nem találják [magukat] az útjukat.

Zen mesterhez megy a tanítvány:

- Mester! Nem találom az utamat!

A mester felkiált:

- Ott van a lábad alatt!

[link]

2013. aug. 28. 14:30
 14/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :)
2013. aug. 28. 21:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Mivel te fiú vagy, arra is gondolnod kell, hogy ha családod lesz, te neked is el kell tartanod a gyereket. Ha az anya otthon lesz a gyerekkel, akkor a gyed jóval kevesebb lesz, mint a fizetése. Gondolj bele, el tudsz-e tartani mondjuk magad, a gyereket, és egy feleséget havi alig 100 ezer forintból? Nem. Hiába lesz ott még egy fizetése a feleségednek, a kettő együtt kevés. Kivéve, ha ő majd valami tuti munkát talál, 300 ezer forintos bérért:) Viszont az informatika, matek stb. tanár is megtanulja, ami egy informatikus, de felét sem tanítja. Jobban jársz, ha informatika szakra mész, dolgozol informatikusként, nagyon jól keresel vele, és mellette jó pénzért otthon taníthatsz.
2013. aug. 29. 10:48
 16/20 A kérdező kommentje:

Végülis a magántanárkodás sem egy rossz ötlet :)

De azért remélem nem 100 ezer alatt fognak keresni a tanárok miután megemelik a bérüket. :)

2013. aug. 29. 17:27
 17/20 anonim ***** válasza:
félre érted:) régen egy egyetemet végzett tanár kézbe kapott 85 ezret. Dolgozott 25 órát. Most 32 órát dolgozik, pótlékot nem kap, keres 95 ezret!!!!!!! Elvileg emelték, valóban nem. Most végzek tanárként, a suliban mondták, hogy 170 bruttót kap egy egyetemet végzett tanár, annak a nettója kb. 95.
2013. aug. 30. 09:36
 18/20 A kérdező kommentje:

Azért az elég durva :S

Pedig milyen sokat tanul egy tanár és mindent tudnia kell és mégse keresnek annyit amennyivel meg tudnának élni :(

de ha magántanárkodást is vállal mellé valaki az úgy már elég jól ki tud fizetődni az igaz :)

Sok sikert kívánok amúgy neked :D ...én meg még át gondolom,hogy tanár legyek-e így :S

2013. aug. 30. 16:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Én jelenleg gyes-en vagyok a fiammal, ez havi 40 ezer, tehát a felét kapom annak, amit tanárként keresnék... Ez a durva. Meg ajánlom figyelmedbe a HVG magazin e heti számát, nagyon jól ábrázolja a tanárok mostani szomorú helyzetét. Talán neten is fent van a cikk.
2013. aug. 30. 18:18
 20/20 A kérdező kommentje:

A HVG-t mindig szoktam olvasni, tök jó újságnak tartom , mondjuk az e hetit még nem olvastam mert nem volt rá időm de akkor majd sort kerítek rá :D

és köszönöm a válaszokat :)

2013. aug. 30. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!