Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a mostani pótvizsgán...

Ha a mostani pótvizsgán megbuktam, októberben újrapróbálhatom?

Figyelt kérdés

2013. aug. 27. 14:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mit, ha év végén buktál és nem tudtál az adott tárgyból érettségizni akkor szívtad ha a mostani póton megbuktál mert akkor még 1 év et járhatsz újra, viszont ha a többi tárgyból megvan az érettségid akkor elég csak egy adott tárgyra bejárnod. Ez van.
2013. aug. 27. 14:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem. Évet ismételsz.
2013. aug. 27. 14:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Megvan két tárgyból az érettségim, előrehozathatom a maradék 3 tantárgyból az érettségit?
2013. aug. 27. 14:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Most tényleg megbuktál, vagy ez csak elméleti kérdés?
2013. aug. 27. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg írjál kicsit több információt, aminek alapján lehet is értelmesen válaszolni.
2013. aug. 27. 16:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Én még senkiről nem hallottam, aki meg bukott volna érettségin, ez most komoly, hogy neked nem sikerült?
2013. aug. 27. 21:41
 7/10 A kérdező kommentje:

A barátnőm megbukott nyelvtanból. Most 11-es egy szakközépiskolában és kozmetikusnak tanul, de nem tud jelentkezni csak szakmára mert érettségihez kötött. Én viszont emlékeztem, hogy mikor az én osztályomba lebukott két diák, ők októberben jöttek, mert októberbe volt még egy javítási lehetőségük. És gondoltam hátha tud valaki erről az októberi pótvizsgáról. Azóta rájöttünk, hogy az én iskolámban lehetett(mert másik suliba járunk) de az övében nem. És most arra gondoltunk, hogy ha lehetséges előre hozottan még októberben le kéne raknia a maradék 3 tantárgyból az érettségit aztán utána beiratkozni szakmára.

Van lehetőség még jelentkezni októberi érettségire vagy már nincs?

Ha valaki letette az 5 tantárgyból előrehozottan az érettségit, akkor abbahagyhatja a középsulit és mehet rögtön szakmára?

2013. aug. 27. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Szóval akkor nem is te buktál meg.

Nincs ilyen lehetőség. Akárhány előrehozott érettségije lehet valakinek, 12 is, de amíg nem végezte el sikeresen a 12. osztályt, addig nem mehet rendes érettségire, vagyis nem kap bizonyítványt. Annyira nem könnyű ezt a rendszert kijátszani, ugyanis pont azért van így csinálva, hogy tanulják meg a tanulók az anyagot.

Javítóvizsgát meg nem lehet októberben tenni, se ismételni. Aki most megbukott, az évet ismétel.

2013. aug. 27. 23:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönjük ez volt a lényeg!
2013. aug. 28. 15:12
 10/10 Citation válasza:

És ezt a barinőd (aki érintett a témában) nem járta körül a tanáraival (akik szintén érintettek)???

Mert van egy olyan érzésem, hogy ebben az esetben van ott baj nem kicsi.

2013. szept. 6. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!