Ha a mostani pótvizsgán megbuktam, októberben újrapróbálhatom?
A barátnőm megbukott nyelvtanból. Most 11-es egy szakközépiskolában és kozmetikusnak tanul, de nem tud jelentkezni csak szakmára mert érettségihez kötött. Én viszont emlékeztem, hogy mikor az én osztályomba lebukott két diák, ők októberben jöttek, mert októberbe volt még egy javítási lehetőségük. És gondoltam hátha tud valaki erről az októberi pótvizsgáról. Azóta rájöttünk, hogy az én iskolámban lehetett(mert másik suliba járunk) de az övében nem. És most arra gondoltunk, hogy ha lehetséges előre hozottan még októberben le kéne raknia a maradék 3 tantárgyból az érettségit aztán utána beiratkozni szakmára.
Van lehetőség még jelentkezni októberi érettségire vagy már nincs?
Ha valaki letette az 5 tantárgyból előrehozottan az érettségit, akkor abbahagyhatja a középsulit és mehet rögtön szakmára?
Szóval akkor nem is te buktál meg.
Nincs ilyen lehetőség. Akárhány előrehozott érettségije lehet valakinek, 12 is, de amíg nem végezte el sikeresen a 12. osztályt, addig nem mehet rendes érettségire, vagyis nem kap bizonyítványt. Annyira nem könnyű ezt a rendszert kijátszani, ugyanis pont azért van így csinálva, hogy tanulják meg a tanulók az anyagot.
Javítóvizsgát meg nem lehet októberben tenni, se ismételni. Aki most megbukott, az évet ismétel.
És ezt a barinőd (aki érintett a témában) nem járta körül a tanáraival (akik szintén érintettek)???
Mert van egy olyan érzésem, hogy ebben az esetben van ott baj nem kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!