Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy legyek épitészmérnök?

Bumbi02 kérdése:

Hogy legyek épitészmérnök?

Figyelt kérdés
Milyen érettségi kell hozzá.. milyen szakosodás ( grafika, vagy iesmi) tehát hogy készüljön vki épitészmérnöknek?
2009. okt. 28. 18:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
fizika és jó rajz. Lehet egy kis műszaki rajz is de nem fontos. Matek sem árt.
2009. okt. 28. 20:20
 2/18 anonim ***** válasza:

Én építészeti középiskolába járok.A szakra kötelező fizika érettségi.Pontosan nem tudom, hogy van-e más választható érettségi tantárgy amit elfogadnak mert most volt valami változtatás ezzel kapcsolatban.Kőkemény fizika kell és matek(+statika sem árt).Rajz felvételire elég jól kell tudnod rajzolni.Talán a geometria tudás sem árt.És egy kis ábrázoló geometria sem ártana, mert az egyetemen a diákok nagy része itt szóródik ki.

Azthiszem ennyi.Sok sikert hozzá!

2009. okt. 29. 12:06
 3/18 A kérdező kommentje:
tehát akkor fizika érettségi ktöelezö? mer hallottam ezt is azt is.. hogy info vagy fizika kell...
2009. okt. 29. 16:27
 4/18 anonim ***** válasza:

Fizikának a mechanikai része kell meg hőtágulás, ilyesmi. Persze érettségire minden, de az egyetemen elég lesz ezt tudnod. Matek sem kell túl sok, megtanulható, inkább a matematika során elsajátított problémamegoldó gondolkodásra lesz szükséged. A geometriát kell kenni-vágni. Ugyan nem az ábrázolón szórják ki a népet, de minden tárgyhoz keményen kell térben látni.

Rajzolgatni kezdj el időben, mert a felvételinek is része. Hova akarsz menni?

2009. okt. 30. 13:16
 5/18 A kérdező kommentje:
budapesti müegyetem...
2009. okt. 31. 20:12
 6/18 anonim ***** válasza:
Oda rajzolni nagyon kell tudni, hogy bekerülj. Máshol a rajz felvételi nem olyan szigorú.
2009. okt. 31. 22:25
 7/18 A kérdező kommentje:
tehát hogyha müegyetemre az épitészmérnökire akar vki menni akkor kötelezö a fizika érettségi és majd rajzból felvételiznie kell? (bocs hogy ien értetlen vagyok, de ezt le akarom tisztázni mer fontos:) )
2009. nov. 2. 17:21
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem még jó volt a biosz, kémia, info érettségi is, de úgy tudom, hogy most már kell a fizika mindenképpen. Rajzból sikeres felvételi vizsgát kell tenni, és csak utána nézik egyáltalán meg, hogy hány pontod van. Rajz felvételin legalább 2/3-át kiszórják (tavaly 3/4-ét), ezért arra készülj keményen.
2009. nov. 3. 19:36
 9/18 anonim ***** válasza:

Először is Tanuj Wazzee!!!

Járj gimnáziumba érettségizz úgy hogy max egy hármasod lehet, aztán felvételi a műszaki egyetemre!!

Érettséginél válaszd a Fizikát !

Plusz válaszhatod még az angolt is vagy az informatikát másodiknak!!

2009. nov. 10. 01:59
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

10-31 22:25

Rajzolni tudni a képzőművészetire kell, tervezéshez manapság már számítógépet használnak..

Ettől függetlenül ismerni kell a műszaki rajz elemeit és a rajzolvasást nade ezek az alapok...

2009. nov. 10. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!