Ha egy választott tantárgyból nem sikerül az érettségi, akkor azt újra kell írni?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy ősszel tennék fizikából előrehozottat,de ha nem sikerülne,akkor tavasszal tehetek helyette más tantárgyból,mondjuk földrajzból?2013. aug. 13. 13:14
2/9 anonim válasza:
Igen. De azt mondjuk nem értem, hogy ha esélyes, hogy megbuksz, akkor miért mész egyáltalán fizikából, főleg előrehozottan?
3/9 A kérdező kommentje:
Ha nincs semmi bukásveszély akkor miért ne?
2013. aug. 13. 13:55
4/9 anonim válasza:
Csak ha később kiderül, hogy az általad választott felsőoktatási intézménybe felvételi tárgy a fizika, akkor már csak szintemelőt tehetsz, és ha a középszint nem sikerült jól, akkor az emelt még inkább nem fog. Érdemes jól megfontolni, és nem csak poénból elmenni írogatni az előrehozott érettségiket.
5/9 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz "nem sikerül" alatt.
Mindenképpen tehetsz másik tárgyból érettségit tavasszal, akár sikerült a fizika, akár nem. Legfeljebb az már a hatodik lesz.
Ha a nem sikerült elégtelent jelent, akkor nem kerül be a bizonyítványodba, de ha pl. kettest, akkor bekerül, és abból a tárgyból csak szintemelővel javíthatsz, de másikat akkor is hozzávehetsz.
6/9 Andizsuzsi válasza:
Most komolyan miért lettem lepontozva? A kérdés az volt, hogy tehet-e más tárgyból értettségit a tavasszal. Tehet. Akkor mi a gond a válaszommal?
7/9 anonim válasza:
Olvasd el még egyszer az egész kérdést, és érteni fogod.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Senkit nem pontoztam le,inkább fel.
2013. aug. 14. 17:50
9/9 anonim válasza:
Abból adódott a félreértés és a lepontozás, hogy a kérdező két egymással ellentétes dolgot is kérdezett. A válaszok a második kérdésre érkeztek, de a lepontozók úgy gondolták nyilván, hogy az eredeti (első) kérdésre válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!