Műtétek miatt osztályozó vizsga/évismétlés. Mit tanácsoltok? Részletek lent.
Teljesen igaza van anyádnak, megpróbálod, aztán vagy sikerül vagy nem. Egy teljes évnyi anyagot kilencedikes fejjel szinte az összes tárgyból lehetetlen megtanulni pár hét alatt. Emiatt ne fájjon a fejed, nem a te hibád.
A többiek pedig hidd el, nem fognak szurkálódni, a tanárok megint nem fognak megbélyegezni, ez csak a te fejedben él, hesegesd el gyorsan!
Köszönöm a gyors választ. :)
Végiggondoltam, hogy vajon kívülállóként milyen tanácsot adnék most magamnak és én is ezekre a következtetésekre jutottam. Csak tudod, amikor arra gondolok, hogy nyolc és fél éven keresztül mindent megtettem azért, hogy akár még a reáltantárgyakból is a maximumot hozzam ki, amikor eszembe jut egy-két este, amikor kicsit tovább maradtam fent, hogy azt a nehéz matek típusfeladatot még gyakoroljam, szörnyű érzés tör rám. Olyan, mintha most minden csak úgy összeomlana, és bár tudom, hogy nem hiába tanultam és gyakoroltam annyit, most mégis hiábavalónak tűnik. Ebben a helyzetben az ember felteszi magának azt a kérdést, hogy „Pont én bukom meg?” És amikor már teljesen kétségbeesik, még azt is megkérdezi, hogy miért épp vele történnek ezek a rossz dolgok, hogy nem-e volt még elég?
Nagyon úgy érzem, hogy nekem ez már nem megy. Fél éven át küzdöttem a betegség ellen, nem tudtam találkozni a barátaimmal, nem jártam közösségbe. Amikor egyszer visszamentem, az egyik tanár megkérdezte, hogy „Miért? A kórházban nem volt időd tanulni?” Azt hiszem, pont az ilyenek miatt félek annyira. Legszívesebben most megfutamodnék és elmennék innen messzire. Én, aki sosem választja a könnyebb utat. :O
Az a legnagyobb baj, hogy ezeket a gondolatokat nem tudom elhessegetni, tudom. De akárhogy próbálom, nem megy. Igazából azt sem tudom, hol és melyik tantárggyal kezdhetném a tanulást. Borzasztóan tanácstalan vagyok.
De nagyon szépen köszönöm a válaszod és a biztatást, mert minden ilyen apró visszajelzés erőt ad, hogy folytassam és próbálkozzak! :) Remélem sikerül úgy megoldanom a dolgokat, hogy elégedett legyek velük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!