Mennyire illegális valaki mással megiratni a szakdolgozatot? Ha az, miért lehetnek neten emberek közszemlén akik elvállalják? És mi rá a biztosíték, hogy nem fog kiderülni?
Illegálisnak éppen nem illegális, legalábbis nem büntetőjogi kategória. Aki vállalja, semmit nem kockáztat, a megbízó, ha lebukik, újra kell írnia a dolgozatát. Más szankiót nem alkalmaznak az egyetemek.
Én tavaly olyan helyzetben voltam, hogy egyszerűen képtelen lettem volna megírni a szakdogámat, a konzulensem semmit nem segített, ezért megbíztam valakit. Természetesen a szakdolgozatot alaposan tanulmányoztam, a védésre felkészültem, és jelesre értékelték. Nem szégyellem magam emiatt, mert az egyetemen semmiféle segítséget nem kaptam a szakdolgozathoz, az oktatás pocsék volt, csak a pénzt szedték be.
A hölgyet, aki megírta helyettem a szakdogát, azóta is szívesen ajánlom másnak is, mert ő nagyon korrekt munkát végzett.
"Aki vállalja, semmit nem kockáztat, a megbízó, ha lebukik, újra kell írnia a dolgozatát. Más szankiót nem alkalmaznak az egyetemek." De igen, fegyelmi eljárás indul, melynek következménye az intézményből való elbocsátás is lehet.
Nálunk is rengeteg olyan konzulens volt, aki nem segített, többek közt az enyém is. Engem ez nem igazán tudott felzaklatni, teljesen egyedül, mindenféle segítség nélkül is meg kell h tudd írni. A konzulens max. tanácsokkal lát el, amelyeket nem vagy köteles megfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!