Idén hogy van a diákigazolvány igénylése?
Nem volt a kapott levélben semmi információ róla.2 éve is jelentkeztem, akkor sikertelenül, akkor még a felvétlei eljárás alatt lehetett.
Most viszont jól tudom,hogy úgy kell,hogy először bemegyek az okmányirodába, csinálnak képet, befizetem a csekket, adnak egy lapot(NEK ha jól tudom a neve) és ezzel kell mennem majd az iskolába igényelni?
Vagy ezzel a lappal majd hogyan tudok?Beadoma sulimba és majd a neptun jelzi h már igényelhetek?tudom h a neptunban is igényelni kell(mi még nem kaptunk neptun kódo a levélben, ezért kicsit félek h sokkal később fogom megkapni, mikor még így is biztos, hogy későn..)
Vagy valaki leírná a menetét?
Tényleg nem volt benne az iskolától kapott levélben erről semmi.
Köszönöm
Így van akkor?:
Az igénylés menete átmenetileg:
fénykép és aláírás -> okmányiroda, vinni kell:
születési anyakönyvi kivonat, vagy
más személyi azonosító okmány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél)
és lakcímkártya;
az okmányirodában adnak egy adatlapot,
az okmányirodában kapott adatlapon lévő "NEK azonosító"-val a Neptunban az igénylés elindítása (FONTOS: kötőjelek nélkül kell beírni!);
az igénylés indítása után automatikusan kiíródó 1400 Ft befizetése (a Neptunban);
az új igazolványt a lakcímkártyán szereplő címre küldik, megérkezés után érvényesíteni kell, erre a KTH-ban fogadási időben van lehetőség
Ezek szerint, valaki már lehet rég tudja igényelni neptunban? Nekünk miért nem küldték ki a kódot? :( Az a baj hogy a környékünkön a buszon nagyon komolyan vesznek mindent
Diákigazolványod egy jó ideig nem is lesz, nem ezen a plusz pár héten fog múlni a dolog. Én januárban kaptam kézhez (és szeptember elején igényeltem), de volt olyan is aki áprilisban. Decembertől hamarabb nem nagyon hallottam senkitől, hogy ő megkapta. Majd kérsz ideiglenes diákigazolványt.
De amúgy igen, okmányirodában először NEK adatlapot kell csináltatni.
Igen azt gondoltam,hogy ebben a fél évben nem lesz meg, mert kérdeztem ismerősöket, de azért az nem mindegy h mikor igényelem, mert ha már szeptemberben azért csak hamarabb megkapom,mint aki pl októberben.
Írtam emailt egy TO-snak és azt válaszolta,hogy beiratkozáskor kapunk róla tájékoztatást..
akkor addig ne is menjek be okmányirodába intézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!