A lényeg az, hogy szükségem lenne még a hallgatói jogviszonyomra 1 éven át, de már csak fél év van a sulimból. Azaz hátra van még 30 kreditem (ez csak szakmai gyakorlatért járó 30 kredit, tehát egyben van), a szakdolgozat, ami 0 kredit és az államvizsga. De én nem szeretném a szakdolgozatom leadni idén, a következő félévben, hanem csak a 2. félévben, tavasszal, mivel nincs most időm megírni a szakdogát és államvizsgára készülni (vállalkozást indítok és pályázni szeretnénk, ami rengeteg időt elvesz). Úgyhogy szeretnék csúsztatni egy félévet, de jó lenne, ha addig kaphatnám az eddig kapott ösztöndíjamat, ezért ódzkodom a passzív félévtől. De ha felveszem az utolsó 30 kreditet, akkor meg lezárnak neptunon és akkor szerintem meg is szűnik a hallgatói jogviszonyom. Szerintetek hogy érné meg megcsinálni ezt? Vegyek esetleg még fel 4-5 kreditet csak úgy dísznek és ne teljesítsem azt? Vagy ha csak simán teljesítem a szakmai gyakorlatot és nem államvizsgázom le, megmarad a hallgatói jogviszonyom?
2013. aug. 11. 18:26
1/5 anonim válasza:
Ha nem államvizsgázol, akkor nem szűnik meg a hallgatói jogviszony, mivel még nem fejezted be a képzést(hisz papírt sem kapsz, nincs is mire).
A 4-5 kredit dísznek az baromság, mivel amúgy is szabválként számítanának, így ha nem teljesíted, akkor sincs semmi probléma.
2013. aug. 11. 18:35
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted nyugodtan felvehetem a 30 kreditet ebben a félévben, és míg le nem államvizsgázom, diák maradok?
2013. aug. 11. 18:36
3/5 anonim válasza:
Nincs rá megoldás, hogy hallgató maradjál.
A felvett 4-5 kredit nem kell a képzéshez, akkor semmit sem befolyásol..ha nem vizsgázol belőle.
Egy megoldás a szakmai gyakot nem tudod le..akkor be tudsz iratkozni a következő félévben..
Viszont ebben az esetben tanulmány ösztöndíjat nem fogsz kapni csak szoc.támogatást a következő félévben persze ha eddig járt.
2013. aug. 11. 18:38
4/5 anonim válasza:
megszűnik a hallgatói jogviszonyod már az abszolutórium megszerzésével!!
2013. aug. 11. 18:40
5/5 anonim válasza:
El ne hidd, amit az első mond, hogy amíg nem államvizsgázol, addig nem szűnik meg a hallgatói jogviszonyod! A hallgatói jogviszonoyd az abszolutórium megszerzésével ér véget. Ha már nem marad teljesítendő kredites, akkor vége a hallgatói jogviszonyodnak. Hiába is vennél fel 4-5 értelmetlen kreditet, semmit sem számít. ha azok nem kellenek az abszolutóriumhoz, akkor úgyis megszüntetik a jogviszonyodat.
Maximum úgy maradhatsz plusz egy félévig hallgató, hogy ha nem a mostani félében csinálod meg a szakmai gyakorlatot, hanem egy félév múlva. Egyéb lehetőség nincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!