Sürgős nem tudok választani, mi különbség a gyakorló ápoló és az ápoló okj képzések között?
Figyelt kérdés
mindkettő okj 54-es viszont néhány helyeken meg azt láttam hogy a gyakorló ápoló okj 52-es. szóval most melyik?
más munkát végeznek? fizetésben van különbség?
külföldre szeretnék mjad menni,oda szinte mindehova okj 54-est keresnek
2013. aug. 7. 09:11
1/8 anonim válasza:
Szia! Segédápolói munkakörben dolgozom jelenleg, és gyakorló ápolónak beiskolázott a kórház. A különbség annyi, hogy a gyakorló ápoló nem vénázhat, azaz nem adhat vénás injekciót, infúziót, nem vehet vért. Minden más ápolói szakfeladatot végezhet, pl beöntés, muscos injekció, tablettás gyógyszerelés, ételrendelés, ápolási feladatok stb.
2/8 anonim válasza:
Én azt szeretném kérdezni, hogy 54-es okj-s képzésre mindenféle képzettség nélkül, sima érettségivel is lehet jelentkezni? Netán 54-esre csak szakosodni lehet, tudom is én, pl.: a gyakoroló ápoló okj-s képzés után? Előre is köszönöm! :)
3/8 anonim válasza:
Igazából azért lenne fontos, mert az első okj-m lenne, és jó lenne, ha rögtön ápoló válhatna belőlem. Mind az anyagiak, mind pedig az idő miatt.
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az elsőnek a választ !
a második válaszolónak:persze lehet egyből ápoló 3 éves a képzés az új OKJ miatt :S, egyébként hány éves vagy hova valósi? nyelvekkel hogy állsz? mert van egy ingyenes nyelvtanfolyammal egybekötött ápoló tanfolyam OKJ 54-es amire most felvételt nyertem és kell még pár ember ,hátha te is megfelelsz a feltételeknek
2013. szept. 8. 20:03
5/8 anonim válasza:
19/L, de elokeszitos voltam, szoval ez az utolso evem gimiben. Sajnos. :( Koszonom, es neked sok sikert a nyelvtanulas, es az apoloi palya teren is! :)
6/8 anonim válasza:
Sziasztok! Hol van ez a nyelvtanfolyammal egybekötött ápoló képzés? Engem is érdekel!
7/8 anonim válasza:
Ezek egymásra épülő képzések. Először a gyakorló ápolóit kell elvégezni (két év), utána lehet az ápolóit
8/8 anonim válasza:
Szóval nem lehet az ápolói képzéssel kezdeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!