Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Élelmiszermérnöki levelezőn?

Élelmiszermérnöki levelezőn?

Figyelt kérdés
Jövőre egyetemre megyek és élelmiszermérnöki szakra szeretnék leginkább,viszont mellette dolgozni akarok.Mennyire nehéz elvégezni levelezőn?
2013. aug. 6. 09:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Nézd, nem levelezőn akard elvégezni akkor ha még fiatal vagy, és nem érzed azt hogy hú én már nagyon kilógnék a sorból a nappalis 19-20 évesek közül.

Nekem pár ex kollégám elvégezte levelezőn, tehát nem lehetetlen, de sokat panaszkodtak.

Ha még fiatal vagy egyszerűbb ha nappalira mész. És még többe sem kerül. Számold össze hogy levelezőn semmilyen kedvezmény/pénz nem jár. Levelezőn egyedül az iskola és a lakhelyed közötti távolsági tömegközlekedési eszközre van 50% kedvezményed. De pl. városon belül már diákbérlet nem jár. Egyetemtől értelemszerűen egy fillér sem jár semmilyen jogcímen. Azt nem hiszem (vagy nagyon kicsi az esélye) hogy találsz olyan munkahelyet ami tanulmányi szerződést köt veled. Azaz a konzultációs napok (márpedig vannak hétköznapok is) a saját szabadságod terhére fognak menni. Meg persze a vizsganapok is zömében. elfelejtkezhetsz a pihenésről ha munka mellett levelezős vagy. Egyszerűen nem telik ki a szabidból.De még az egy évre eső 2 félév elvégzése sem nagyon jön ki. a tanulásról, felkészülésről még nem is beszéltem.

Őszintén levelező annak jó, akinek nem kell dolgozni mellette, mert eltartják, férj/feleség, vagy a szülők.

Aki gyed/gyes elején fog hozzá és van segítsége a gyerekhez ha konzultációra kell menni.

Vagy akit a munkahelye támogat, és tanulmányi szerződést köt vele.

A többiek csak idegeskednek, hogy oldják meg a helyzete.

Ezzel szemben egy nappalis??

Van alaptámogatás elsőben év elején(ha olyan a szociális helyzete)

Van szociális támogatás..szintén ha olyan a szoc. helyzete

Van Bursa Hungarca támogatás szintén ha olyan a helyzete

Van tanulmányi ösztöndíj ha jól tanul

Tud venni városon belül diákbérletet, mert neki jár.

Tud vállalni diákmunkát amit elég könnyű találni (nem olyan mint a rendes munkaviszony, amit érettségivel a lehetetlen kategória találni)Levelezősként nincs diákmunka az csak nappali jogviszony mellett lehetséges.

2013. aug. 6. 12:33
 2/3 ivilicious válasza:

én is jövőre megyek levelezősre élelmiszermérnökire!

Nyíregyházi vagyok,sajos ELTE jogra nem vettek fel 1 pont híján 2 éve (20 éves vagyok) ,de már nem bánom, addig elvégeztem egy sportkommunikátori szakot, bőven elég volt ott a jogi alapismeretek és a médiajog :) meg amúgyis..annyi jogász van...

Idén jelentkeztem már volna, csak később kaptam meg a fizetésem ,minthogy ki kellett fizetni a jelentkezési díjat, így úszott,abban reménykedem,hogy jövőre is fog indulni állami levelezősbe..

Muszáj levelezősön végeznem,mert január óta bejelentett 8 órás munkám van, és hiába úgy írtuk meg a szerződést,hogy az oktatás nem zavarja a munkát, szenyóztak velem..és így is,keresek 160ezret, és alig dolgozok valamit, unatkozok az irodában..

Jobb lenne persze nappalin, már csak a feeling miatt,de ez van sajnos..

Azt mnodják amúgy,hogy a kérdésre is válaszoljak,hogy elég nehéz..engem a matek része érdekelne...hogy mennyire gázos!

2013. aug. 12. 09:20
 3/3 ivilicious válasza:
ja,és ugye pesten lakok albérletben..
2013. aug. 12. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!