Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha választani kéne egy szakma...

Ha választani kéne egy szakma és a főiskola közül melyiket választanád? És miért?

Figyelt kérdés
2009. okt. 25. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Előbb szakma, mert szükség van jó pár szakmunkásra. Utána, ha van még kedvem, fősuli, hátha érdekel valami amihez kell diploma.
2009. okt. 25. 22:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy melyikkel szerezhetném meg "álmaim munkáját". Szerintem tök mindegy, hogy hova jártál, mit végeztél, a lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz.

Most volt az ötéves általános iskolai osztálytalálkozóm. Az egyik osztálytársamból hegesztő lett, egy másik osztálytársam pedig tömegképződni jár egy fősulira. Ha az lenne álmai munkája, amit majd ezzel a diplomával kezdhet, akkor nem szólok semmit, de tulajdonképpen jóformán azt sem tudja, hogy hol helyezkedhet majd el vele. Megkérdeztem, hogy akkor minek ment oda? Azt válaszolta, hogy azért, hogy legyen diplomája.

Én sokkal többre tartom a hegesztő osztálytársam, akkora élvezettel mesélt a szakmájáról. :) Pedig a tömegképződős osztálytársam lenézi, mert nem lesz diploma. Valóban, ő mennyivel többet ér majd a "semmilyen" diplomájával..

2009. okt. 25. 23:01
 3/3 anonim ***** válasza:
én igazából vagy pszichológus, esetleg pszichiáter, vagy pedig vmi médiás szeretnék lenni. vagy orvosi egyetem lesz, vagy a helyi fősulin a média szak. újságíróként és könyvíróként. egy könyvet már írtam is! 14/L
2009. okt. 26. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!