Elsosegely vizsga. Mire szamitsak?
Holnap elsosegely vizsgazom. Nagyon para lesz? A voroskeresztnel voltam tanfolyamon is. Aki tartotta mentos, azt mondta,hogy mi hamarabb kezdunk,es hogy azok,akik kesobb jonnek autosiskolakbol vizsgazni,ne keveredjunk veluk ossze..aztan csak mosolygott. Mire velhetem ezt? Talan,hogy nekunk biztos lesz? :D
Egy masik kerdes: egy nyílt tores eseten mi a teendo?
- Helyszin biztositasa
- Lefertotlenitem ( pl.betadin )
- Vegul pedig bekotom
Ez igy helyes?
Az elsősegélynyújtó mindig ideiglenes ellátást végez.
Végleges ellátás elvégzése a szakember feladata.
A kötésnél fontos, hogy csíramentes (steril) legyen!
A nyílt törés fokozott fertőzésveszélyt jelent.
A törött testrészt nyugalomba kell helyezni.
A boka,láb csontjainak törése esetén ideiglenes rögzítőeszköz használható (nehogy elmozduljanak a tört végek).
megfogom a betadin-t, es egybol a sebbe nyomom, a nyílt sebbe, nem kore,se melle,hanem egybol bele.
Nem?
Es tenyleg, meg valami..
Ket fele fogas letezik,melyet alkalmazhatunk alapfoku elsosegely nyujtasnal, ugye?
- Heimlich fogas
- Rauther fogas
Jol mondom?
Heimlich-fogás akkor kell,mikor valakinek a légútjába nagyobb idegen test került és nem tud lélegezni (fulladozik). Először erősen a fulladozó hátára kell csapni, a lapockák közé, ha ez nem használ,akkor kell
a Heimlich-féle műfogást alkalmazni.
A Rautek-féle műfogásnál benyúlunk a beszorult sérült
mindkét hónalja alá, megragadjuk az ép alkarját (csukló fölött és könyök alatt) és óvatosan kifelé húzzuk a kocsiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!