Hogy tudnám bebizonyítani hogy a kő-papír-olló észjáték?
Ha tudsz valamit, akkor jobb esetben érvelni is tudsz mellette.
Szóval még sem tudod?
én úgy szoktam, hogy ha valaki veszít, akkor általában az azt követőben mindig azt fogja mutatni, ami veri azt, ami őt verte le. vagyis én mindig azt szoktam mutatni, amit ő mutatott az előbb. Nem mindig, de általában beválik.
szóval szerintem ez függ a személyiségtől, olyan szempontból, hogy mennyire akar nyerni és mennyire van hozzá esze. De persze amúgy szerencse is :D
Ha haromszor kovet mutattam, mit mutatok negyediknek? Barmit. Nalatod, nem eszjatek.
A sakk, a poker, a legyen on is milliomos, az eszjatek. A rulett, a 21-ezes, a ko-papir-ollo nem az.
Az a baj, hogy kb olyat akarsz bebizonyítani, mint például, hogy miért az az 5 szám lett kihúzva a lottón, ami. Az egész fizika nyilván. Ok-okozati összefüggések milliárdjai, onnantól kezdve, hogy legyártották azokat a golyókat, ahogy elraktározták, beleöntötték a sorsoló bigyóba, ahogy a levegő pörgette őket, mind mind hozzájárultak egy kicsivel a nyertes számok végkimeneteléhez.
Ugyanez a kőpapírollós dologgal. Főleg személyiségfüggő ezt jól látod, de ebbe rengeteg minden beleszól. Ha már láttál egy ollót mondjuk az nap az lehet befolyással van a döntésedre. Ugyanúgy ahogy pl ránézel játék elején a kezekre és azt látod hogy mindegyik ökölben van. Ráparázol, hogy úristen ez egy kő, és mindjárt papírt akarsz adni. Vagy lehet pont lesz*rod a játékot mert olyan kedved van, és inkább egy követ odapasszolsz, csak hogy a kezedet se kelljen megmozdítani. (Na ez kinek ismerős egyébként? :))
Hát ennyi kerek-perec. Az ok-okozati cuccost meg visszavezethed az ősrobbanásig, de hát ez még nem haladja meg a kapacitásunkat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!