Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülye vagyok, ha...

Szerintetek hülye vagyok, ha budapesti vagyok, és én mégis SZTE-re szeretnék menni programozó informatikus szakra?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy egyrészt azért szeretnék elmenni, mert régi vágyam volt mindig is, hogy egyetemre koleszba menjek, hogy addigra elszakadjak a családomtól, önállósuljak, de így, hogy pesti vagyok, ha itt maradok, ezt nem igen tudom megtenni.

A másik, hogy elégedetlen vagyok az életemmel, és úgymond újat szeretnék kezdeni, és kivételesen ténylegesen tennék valamit a boldogságomért. Vagy fontosabb a tanulás?

Minden pesti számára annyira evidens gondolom, hogy a fővárosban vannak a legjobb egyetemek, ha már itt is van, minek menne máshova. De én el akarok innen menni...

Sokat olvastam a témáról, és azért úgy tűnik, hogy Szeged is elég jó... mármint az egyetem is.

Szerintetek lesz ebből akkora hátrányom, mondjuk később munkavállalásnál, hogy inkább maradjak itt? Mert, hogy ugye mindenki a fővárost favorizálja, biztos a munkaadók is...

2013. aug. 2. 13:31
 1/5 A kérdező kommentje:
Ez a a kérdés igazából nem is annyira ebbe a kategóriába illik... eredetileg inkább arra akartam rákérdezni, hogy mennyivel jobb egy ELTE mint egy SZTE, de már úgyis annyi ilyen kérdés volt... persze rendes válasz nem, de az meg gondolom sosem lesz, mert mindenki (vagy majdnem) csak az egyikre járt...
2013. aug. 2. 13:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért lennél ezért hülye? Nem is értem a kérdést.
2013. aug. 2. 13:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért mert itt vagyok a fővárosban, a remek lehetőségek közt (legalább is ezt mondják), és én mégis elmennék "vidékre"...
2013. aug. 2. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó választás, én imádom Szegedet. Amúgy sosem értettem miért kell valamit azért leírni mert 'nem Pest'. Egy rakat külföldi is itt tanul, szóval az SZTE is egy jó egyetem, attól függetlenül, hogy 'vidéken' van.
2013. aug. 2. 14:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem vagy "hülye". Én is viszonylag közel lakom Pesthez, de pont az általad leírt 2 ok vezérel, hogy Szegedre jelentkezzek. Szóval ilyen indokokkal nem vagy egyedül, másrészt nagyon jó hírű az SZTE. Szerintem Pesten is vannak jó egyetemek, meg vidéken is, és egyiket sem kell leírni, akár hol is van. Hogy neked tényleg jó lesz-e, az csak akkor derül ki, ha kipróbálod, mert egyikünk sem lát bele a jövőbe, de szerintem, ha csak a munkavállalásbeli előnyök miatt maradnál Pesten, akkor ne tedd.
2013. aug. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!