Szerintetek melyik a nehezebb: emelt biológia, vagy emelt kémia?
Kitől hallottad ezt a hülyeséget? Már miért létezne együtt a kettő? Nem kell felvenned mindkettőt... Csak ajánlott. Miért? Mert a legtöbben akik emelt bioszra mennek azok orvosira akarnak menni, oda pedig kell az emelt kémia is. Emelt bioszhoz (értsd: ahhoz hogy emelt szinten tudj érettségizni bioszból) viszont nem kellenek emelt szintű kémiai ismeretek, még a biokémia részhez sem.
Én pl pszichológiára fogok menni, oda pedig elég az emelt biosz is, nem kell kémia, így arra nem is megyek.
Biztos, hogy olyan nincs, hogy a kettő csak együtt létezik.
Különben szerintem a kémia a nehezebb. Valahol a neten (aszem a felvi.hu-n) találtam statisztikákat az érettségikkel kapcsolatban. Ott voltak grafikonok, hogy az elmúlt években az egyes tárgyakból hogyan sikerültek az érettségik.
A legtöbb tárgyból a grafikon felfelé kúszott, vagyis egyre jobbak lettek az eredmények. Csak két kivétel volt: a fizika és a kémia.
Ezekből romlottak az érdemjegyek évről évre.
Szóval én a helyedben a bioszt választanám.
Nekem az emelt biosz nem volt nehéz. De embertől függ, kinek mi megy jobban. Te ismered magadat, Te tudod, melyikből mi megy, mi nem. Ne mások véleménye alapján dönts, mert lehet hogy rosszul döntesz!
Vannak a neten előző évi feladatsorok, próbáld meg megírni a kémiát és a bioszt is, és meglátod, melyik megy jobban!
Én biosz-kémia emelten vagyok. Nekem mindenképp a kémia a nehezebb, de valószínűleg azért, mert szervetlen kémiával indítottunk, amit ugye 9.-ben egyszer javarészt átvettünk, csak én akkor sokat betegeskedtem. Tehát, amit mondani akarok: (s nem az élettörténetemmel fárasztani téged) mindenki számára szubjektív dolog, hogy mi nehéz s mi nem. Egyrészt tanárfüggő. Másrészt, szerintem az lesz a nehezebb, amit eddig is nehezebben tanultál meg. Ja meg még annyit, hogy nálunk az emelt szintű órákon kívűl tartanak úgynevezett tehetséggondozó órákat(hivatalosan ez a neve), mert azt mondják, hogy ezek nélkül nem tudnánk normálisan felkészülni az érettségire.
Sok sikert, bármelyiket is választod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!