Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ennyire hülye vagyok? (felvéte...

Ennyire hülye vagyok? (felvételi pontok)

Figyelt kérdés

:D sziasztok... 308 pontom lett most , rendes eljárásra nem jelentkeztem, mert nem voltam itthon.. és most adtam be pótra.. hát eléggé elvagyok keseredve, mert nem tartom magamat buta srácnak, a matekon kívül mindenem 4-es 5-ös lett és így van 308 pontom.. igaz lehet emeltre kellett volna mennem, most póton van még 122 hely azon a szakon amire jelentkeztem... nagyon félek, hogy nem vesznek fel,

estire jártam... bocsánat, hogy ezt mondom(nem vagyok beképzelt, de nálam butább embert felvettek, aki 50%-os emeltet írt töriből)és sokan írták itt, hogy 350 fölé lazán ellehet menni, aki nem éri el az hülye... és fel se kéne venni felsőoktatási intézménybe... valóban ilyen lennék? egy buta srác ? azért, mert nem értem el a 350-et vagy a 400-at?

2013. júl. 28. 14:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Erre milyen választ akarsz? Ha nincs önbizalmad, azt szerintem nem itt kellene megbeszélni.
2013. júl. 28. 14:27
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Érettségi nem az intelligenciát méri, így elég nagy marhaság felvételi pontokban mérni az okosságot.
2013. júl. 28. 14:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Tudom, nem az önbizalomra akartam ezt kihegyezni, csak látom, hogy mindenki 400 fölötti pontot ért el itt... és kicsit elvagyok keseredve ennyi
2013. júl. 28. 14:29
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
Hát ez furcsa, nekem a matekom 3, az angol 4, a német, magyar, töri 5, nincs emelt, se nyelvvizsga, és 404 pontom lett. Számították a tanulmányit is meg az érettségit is százalékban, szóval nem a jegy ami feltétlenül számít. Amúgy az 50%-os emeltje akkor is többet ér, mint egy 4es középszintű... De nem vagy hülye ettől még. Sokkal kevesebb ponttal is felvették ismerősömet most, szóval sok sikert.
2013. júl. 28. 14:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)!
2013. júl. 28. 14:40
 6/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem értem a felvi kalkulátorával számoltam ki

Angol 4

Töri 4

Földrajz 5

Matek 3

Magyar 4

2013. júl. 28. 14:52
 7/16 anonim ***** válasza:
Hát én mondjuk azzal nem számoltam ki, én most felvételiztem és nem is számolgattam, hanem e-felvin kiszámolták ugye a pontjaimat. Szóval szerintem várd csak ki, mert nem biztos, hogy annyi pontod van. Alapból vannak szakok ahova máshogy számolják. Én 2 éve érettségiztem és az akkori felvételinél 385 pontom volt, most pedig ugyanazokkal az eredményekkel lett 404, gondolom mert erre a szakra máshogy számolták. Szóval ne parázz rá, meglesz az.
2013. júl. 28. 14:57
 8/16 A kérdező kommentje:
tehát akkor, ha beírtam a középiskolai eredményeimet és az érettségi eredményeimet is akkor ők kiszámolják melyik a kedvezőbb ugye?
2013. júl. 28. 15:01
 9/16 A kérdező kommentje:
ez most egy költői kérdés volt :D köszönöm szépen a segítséget! :)
2013. júl. 28. 15:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Jesszus, utolsó válaszoló, nincs olyan, hogy egyes szakoknál eltérően számolják a pontokat, maximum más tárgyakat számítanak be, de a számítási módszer ugyanaz.

Kedves kérdező, nem vagy hülye, az érettségi nem az intelligenciaszintet méri, ugyanis érettségi közben nagyon izgulsz, elfelejtesz mindent, tehát ez sokat ront az eredményen. A legtöbb érettségi tárgyat a felsőoktatásban már nem is igen hasznosítod.

A felvételi kalkulátorban pedig megbízhatsz, mert ha minden eredményt pontosan adsz meg és azt a szakot választod ki, amelyikre jelentkezni szeretnél, akkor pontos eredményt fog kiadni és a két számítási mód szerint ez is a kedvezőbbet adja.

2013. júl. 28. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!