Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen érettségit tegyek jövőre?

Milyen érettségit tegyek jövőre?

Figyelt kérdés
Debrecenbe a labordiagnosztikai szakra szeretnék jövőre jelentkezni. Most 335pont volt a határ, és úgy tudom nem szokott nagyon ingadozni. A vitt jegyeim valószínűleg maximális pontot fognak érni, és szerintem az érettségik is jól sikerülnek. Ahogy számoltam legrosszabb esetben 357pontom lesz, ez csak középszintű érettségikkel. A szakra nem kérnek emelt érettségit(eddig), de jó lenne több pontot szerezni. Bioszból akartam emeltet tenni, de erről lemondtam, nagyon nehéz. Még a történelemben gondolkodok, az jobban megy, nagyon szeretem, és ahogy nézegettem az emelt érettségiket, nem is annyira nehezek.(Biolódiához mérten).Viszont félek kockáztatni. Nyelvvizsgám nincs, és anyagi okokból nem tudom letenni. Szerintetek tegyek emelt érettségit? Ha igen, miből, ajánljátok a történelmet? Vagy valami mást? A válaszokat előre is köszönöm :)
2013. júl. 27. 18:59
 1/7 A kérdező kommentje:
tavaly 366 volt a határ, azelőtt is, 2010ben meg 362 pont. Milyen esélyeim vannak?
2013. júl. 27. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem fogadják el a törit, szóval felesleges lenne.
2013. júl. 28. 11:21
 3/7 A kérdező kommentje:
és az összpontszámba nem számít bele?
2013. júl. 28. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kapsz érte +50 pontot.
2013. júl. 28. 12:02
 5/7 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm a választ. Van így esélyem( emelt nélkül, ami számítana) bekerülni?
2013. júl. 28. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mennyire népszerű a szak és az idei ponthatár sem árul el semmit. Én azt mondom, hogy tegyél egy emelt szintűt nyelvből és ha ott sikerül elérned a 60 %-ot, még egy nyelvvizsgát is kapsz mellé. Így meg van oldva a nyelvvizsgás része.
2013. júl. 28. 13:09
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget:)
2013. júl. 28. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!