Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A reál beállítottságúak...

A reál beállítottságúak mindig a legrövidebb utat keresnek a problémák megoldásához?

Figyelt kérdés
Én erre az elgondolásra jutottam. Én humán beállítottsággal elgondolkodok a probléma keletkezésének okán, létének jogosultságán, jövőbeni lehetséges hatásain, míg a reálosok általában egy rövid mondattal lezárják a problémás kérdéseket. Jól látom, hogy a reálosok inkább gyors válaszokat akarnak, míg a humánosok inkább folyton összefüggéseket kutatnak?
2013. júl. 26. 22:19
 1/3 A kérdező kommentje:
* keresnek => keresik
2013. júl. 26. 22:19
 2/3 Silber ***** válasza:

Nem a legrövidebb utat keressük, hanem a legegyszerűbben kezelhetőt. A reál témák (sajnos?) egymára épülnek, mintha sörösrekeszeket pakolgatnál egymásra, hogy elérhesd az épület tetejét. Ha bárhol hibázol az építés során az megbosszulja magát, és összeomlik minden amit felépítettél. Épp ezért szeretjük az egyszerű megoldásokat, mert azokban sokkal kevesebb a hibalehetőség.

Az egyszerűbb megoldás nem azt jelenti, hogy kevesebbet vagy hanyag módon foglalkoznánk a témával.

Jó példa erre mondjuk a Bécsbe való utazás Budapestről. Nekiindulhatsz egyszerűen nyugatnak tartással. Tokión keresztül is elérhetnél oda, de ez az egyszerűbb megoldás, költséghatékonyabb, és kisebb rá az esély hogy valami megakadályoz az odaérkezésben, mintha keletnek indulnál.

2013. júl. 26. 22:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Ez igaz lehet. Azt is hallottam, hogy a reálosok nem igazán vizuális típusok, mert az inkább a humánra jellemző. A matek is nagyrészt elvont számolást, és a vizuális hozzáállás csak akadályoz a megértésben.

Én geometriából voltam csak jó matekból, és nem humánnak tartom magam, az én példám tehát igazolja ezt. A képletek nem fogtak meg, az értelmezésekor mindig kötni akartam valamilyen történethez, ami sose volt meg, és így az egész erőlködéssé alakult..

2013. júl. 26. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!