Szerintetek meg tudom csinálni azt, hogy a középszintű német érettségimet (70%) feljavítom emelt szinten 85%-ra és a matek középszintű érettségimet (50%) feljavítom ugyancsak középszinten 85%-ra, mindezt egy-két év alatt?
Németből akkor menj emelt szintre, ha van egy biztos középfokú nyelvtudásod. Ezt 1 év alatt simán elsajátíthatod, nem kell izgulni, de azért intenzív nyelvtanfolyam hasznos lenne egyszer kétszer pl jövő nyáron. Lehetne úgy hogy első helyen jelölöd meg a vendéglátást, második helyen pedig tanítóképzőt. Ezen később még módosíthatsz is, ha meggondolnád magad.
Ha nem szereted a matekot, vagy nem megy, akkor érdemes mást választani, pl a törivel szívesebben foglalkozol?
Nagyon aranyos tőled, hogy a szüleidet nem akarod terhelni, de a kollégium nem drága, és akár egyetem vagy fősuli mellett is dolgozhatsz, szóval ha tudnak segíteni, akkor hagyd nekik, te meg később is dolgozhatsz. A felvételit ne halogasd túl sokáig, mert szerintem a többség még túl fiatal 18-20 évesen, később jobb döntést tudnak hozni, de azért a lehetőségeidhez mérten kezdd mielőbb, azaz 4 évig ne halogasd, ha teheted.
Angollal kapcsolatban: emiatt sem kell izgulnod, a legtöbb egyetemen van ingyenes nyelvi képzés, szóval valszeg lesz erre is lehetőséged.
Ja és szerintem még nézelődj később is, lehet hogy találsz még olyan szakot ami még jobban érdekel, vagy az is lehetne, hogy első 2 helyen vendéglátást jelölsz meg, harmadik helyen pedig tanítóképzőt.
*Intenzív nyelvtanfolyamot érettségi előtt gondoltam, hogy be legyen gyakorolva pont előtte, addig pénzt is tudsz gyűjteni rá, főleg ha csak 2 év múlva mész érettségizni.
Amúgy meg matekot is meg tudod tanulni 85%-ra, de csak akkor érdemes abból készülni, ha érdekel és szereted valamennyire, ezért kérdeztem a törire rá.
Megértelek, a töri és a halál jó párosítás :D
Mondjuk egy jó tanárral élvezhetőbb, de nekem nem az segített, hanem hogy tanulási módszert váltottam, és úgy hatékonyabb lettem.
Remélem azért adtam hasznosítható ötletet is. Kicsit bátortalannak tűnsz, pedig semmi okod rá, legyen önbizalmad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!