Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azokon a szakokon, ahova...

Azokon a szakokon, ahova 240ponttal be lehet jutni, ott hogy valasztjak ki a jelentkezoket?

Figyelt kérdés

Tehat a kerdesem az lenne, hogy ha mondjuk 100embert vesznek fel koltsegteritesesen, es a 100. embernek 360pontja van, akkor azon a szakon tulajdonkeppen 360pont a ponthatar. Tehat ez a 240 pont ez csak annyi, hogy a leheto legalacsonyabb lesz a ponthatar, de ettol meg lehet 240nel tobb is?

Elnezest, ha hulyeseget kerdezek, csak nem tudom jol ertelmeztem-e.

2013. júl. 24. 13:48
 1/8 anonim ***** válasza:
persze, ez annyit jelent, hogy 240 pont alatt nem jelentkezhetsz, csak afelett. ahova be lehet jutni 240 ponttal, akkor van, ha mondjuk van 40 hely, és csak 30an jelentkeztek, akkor mint a 30 diákot felveszik, és a legutolsó jelentkező mondjuk csak a 242 pontot ütötte meg, akkor az ott 242. :)
2013. júl. 24. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:
mind* bocsánat, tehát ha csak 30an jelentkeztek a 40 fős helyre, ott 240 lesz a ponthatár :)
2013. júl. 24. 14:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Tényleg butaságot írsz:)

"ha mondjuk 100embert vesznek fel költségterítésesen, és a 100. embernek 360pontja van,"

Akkor 360 pont lesz a ponthatár azon a szakon!

A 240 pont az csak annyit jelent hogy valakinek érvényes a felvételije, és elérte a jogszabályi minimumot.

Ettől függetlenül lehet olyan szak ahol olyan kevesen és gyenge eredménnyel jelentkeztek, hogy még a 240 pontos jelentkező is belefér a keretbe..

Nem lehet előre kiszúrni a 240 pontos szakokat, csak az előző évek alapján valószínűsíteni, hogy sok a férőhely és nem annyira népszerű a szak, akkor alacsony lesz a ponthatár.

2013. júl. 24. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem hiába van a többségnek 360 pontja, ha neked csak 241 mondjuk, akkor is ugyanakkora eséllyel indulsz, mint a többiek, mivel a felvételi ponthatár 240. Ez csak azt jelenti, hogy 239-cel sírhatsz, mert nem fogadják el a jelentkezésedet.
2013. júl. 24. 14:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#4-es válaszoló hatalmas tévedésben vagy. A felvételi ponthatár az adott szak kapacitása és a jelentkezők pontszáma határozza meg, azaz rangsorba állítják a jelentkezőket pontszám alapján szakonként, nincs előre eldöntve hogy ide vagy oda 240 a ponthatár, lehet hogy olyan emberek jelentkeztek a szakra akiknek sokkal több pontjuk van és betöltik a helyeket, akkor 240 ponttal labdába sem lehet rúgni.

A felvételi ponthatárt nem lehet előre tudni!

Abban az esetben van igazad ha a kérdező példájánál maradva 100 hely van..jelentkezik 99 ember 360 ponttal és a kérdező 100. a sorban 240 ponttal akkor tényleg ugyanúgy felvették, mint a 360 pontos jelentkezőket.

2013. júl. 24. 14:44
 6/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat:) egyebkent termeszetesen az onkoltsegesre gondoltam, nem a koltsegteritesesre. Tehat akkor ez a "16 szaknal csak 240 a ponthatar" csak amolyan szedites, ha mondhatom igy:)

Ram mondjuk nincs hatassal, mert nem ilyen szakra jelentkeztem, csak kivancsi voltam.

2013. júl. 24. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:

önköltséges = költségtérítéses (az állami ösztöndíjas ami az ingyenes)

"16 szakáal csak 240 a ponthatár" csak amolyan szédítés, ha mondhatom így:)"

Nem szédítés csak a szokásos félinformáció amiből egy hatalmas butaság kerekedik ki, igen tényleg van 16 szak ami más mint a többi, és még januárban meghatározták a minimum ponthatárt, de éppen ellenkező irányban, az az piszok magasan van a bekerülési minimum 425-470 között államin, és nem 240 a jogszabályi minimum mint az összes többi szakon. Ebből már valaki hogy van 16 szak aminek az elbíráslása állami ösztöndíjas jelentkezésnél más, már kreált valamit.

2013. júl. 24. 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:
én vagyok a négyes.. Bocsánat, akkor tévedtem, én eddig így képzeltem el.
2013. júl. 24. 17:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!