Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Goethe Faust műve szerintetek...

Goethe Faust műve szerintetek nem nehéz?

Figyelt kérdés
Középiskolában olvastam először, most néhány év után újra elővettem, de szerintem nagyon nehéz mű, és sztem nagyon sok benne a felesleg és ami kb. lényeg, és "felfogható" benne az Faust és Mefisztó beszélgetése, meg kb. az utolsó 40 oldal. Ti mit gondoltok róla?
2013. júl. 20. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Elég "gondolati" mű
2013. júl. 20. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Ha jól tudom, a "Faust"-nak is van az irodalomban

"előfutára".

Úgyhogy nem is G. agyából "pattant"ki

Volt már előtte pl. a Das Faustbuch

2013. júl. 20. 17:46
 3/10 anonim ***** válasza:
nekem sem tetszett kifejezetten, de még mindig 100x jobb volt mint a bánk bán vagy az anyegin szerintem
2013. júl. 20. 18:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Anyegint én imádtam, nekem az az egyik kedvencem. A Faust története szerintem nagyon jó, a vége pl kifejezetten tetszik, mikor megjelenik a Gond, meg mikor írja benne Goethe hogy a küzdő ember nem bukhat el. Két dolog fogott még meg a műben, az eleje mikor szerződést kötnek, és a vége mikor Faust a vakság miatt azt hiszi hogy az emberek építkeznek, közben az ő sírját ássák, de ő ezt nem tudja, és ez a boldog pillanat számára. Viszont nagyon sok benne a felesleg, és néhol ahol olvastam a részeket, egyszerűen nem éreztem át, nem tudtam elképzelni mi történik. Vizuális típus vagyok egyébként is, de nem volt előttem a történet ahogy olvastam. Nagyon sok szerintem felesleges szereplő van benne, pl. Szirének, Kar, Dóridák stb, szval nekem kicsit sok volt, és nagyon kár érte mert a története remek. Ez tipikus olyan könyv ahol ha átlapoznál mondjuk 30-40 oldalt belőle és folytatnád utána az olvasását meg sem éreznéd, mert bizonyos részeknek annyira nincs mondanivalója. Az eleje és a vége viszont szerintem csodaszép. Egyszerűen nem tudom még hova tenni ezt a művet :)
2013. júl. 20. 18:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Tud valaki esetleg még ajánlani, jó elgondolkodtatós könyveket? Amik az életről szólnak, aminek a cselekményében esetleg az ember magára ismerhet. Következőleg a Hiúság vásárát akarom olvasni, no az sem egy rövid mű :D
2013. júl. 20. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Lessingtől "A bölcs Náthán" is jó
2013. júl. 20. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Schiller-drámák is jók (Tell Vilmos)

Haramiák

2013. júl. 20. 19:18
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Robert Musil: A tulajdonságok nélküli ember
2013. júl. 20. 19:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek jól hangzanak! :)
2013. júl. 20. 19:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Az ember tragédiája egyértelműen.
2013. júl. 21. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!