Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Idén fogok érettségizni,...

Idén fogok érettségizni, fogalmam sincs hogyan tovább!?

Figyelt kérdés
Egy sima, középkategóriás gimibe járok. Nem vagyok olyan rossz tanuló. Olyan 3-as - 4-es átlagom szokott lenni. Nem vagyok semmiben sem kiemelkedő, a reál és a humán tárgyak is egyformán mennek. Igyekszem nyitott lenni, de nincs semmi olyan terület amire azt mondanám, hogy annyira érdekel, hogy egész életemben ezt csináljam. Szüleim támogatnak abban, hogy tovább tanuljak, de fogalmam sincs hova menjek, milyen egyetemre, főiskolára? Lehet inkább valami szakmát kellene még tanulnom? Vagy simán érettségivel hova tudnék elmenni dolgozni? Vagy tanuljak meg jól egy nyelvet? Egyszerűen semmi elképzelésem nincs a jövőt illetően. Kétségbe vagyok esve! Mit javasoltok?
2009. okt. 19. 15:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam vele.Érettségi után kihagytam egy évet,elmentem dolgozni,átgondoltam,hogy mivel szeretnék foglalkozni,hova vesznek fel jó eséllyel stb.Mindenképpen érdemes továbbtanulni,ha meg nem tetszik egy szak,akkor bátran válassz helyette másikat.Időd van rá.Sok sikert!
2009. okt. 19. 15:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
nekem még van 1 évem az érettségiig(17) angol-holland felső nyelvvizsgám van, érettségi után nyelvtanuláshoz lenne kedvem, német+még 1 és ennyivel már bőven sikerülhetne valami...vagynem:D minden előfordulhat, a verseny a lényeg, a szakterületeden el tudd adni magadat és te legyél a legjobb ott ahol dolgozol
2009. okt. 19. 15:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem válassz ki egy OKJ-s képzést. Ezek általában egy- két évesek, ezalatt lesz bőven időd azon gondolkozni, hogy mit is szeretnél valójában. Ezután még mindig elmehetsz egyetemre, főiskolára, és ha olyan szakra mész, ami egybevág a már megszerzett szakmával, még pluszpontot is kapsz érte.

Önmagában érettségivel kb. esélytelen, h elhelyezkedj valahol.

2009. okt. 19. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!