Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diákhitelben aki nagyon...

Diákhitelben aki nagyon otthon van, segítene egy kicsit?

Figyelt kérdés

-Arról van szó, hogy egy postrgaduális, szal diplomás, levelezős, két éves egyetemi szakot végzek és hát jó lenne. Ahogy tudom lehet is, csak olyat hallottam, hogy két évig mindenképpen kötelező. Ez pl igaz? Mert ha nekem az egész képzés összesen 4 féléves, akkor viccesen jön ki, ha aztán a végén még arra is fel kell vennem, amikor már végeztem is.

-10%, de ez a 10% ez valóban csakis annyi és semmi egyéb költség ?

-a fentiek értelmében csak egy vagy két félévre nem lehet igényelni?

(aztán lenne még kérdésem, de most hirtelen ez a legsürgősebb)

köszi

2009. okt. 18. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Most az a kérdésed, hogy levelezőn kötelező-e igényelni diákhitelt?
2009. okt. 18. 12:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Jaj nemnemnemnem

Dehog ykötelező, csak én szeretnék. És lehet is, ezt tudom.

Az zavart meg nagyon, h azt mondták, állítólag ha már 1x igénylek egy félévre, akkor minimum 4 félévig köteles vagyok igényelni.

Ez pl igaz?

2009. okt. 18. 12:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Marhaság. Én csak 2 félévre igényeltem lehetett.
2009. okt. 18. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Jah, értem.

Akkor a válasz az, hogy akkor és annyit igényelsz, amennyit szeretnél, nem fognak többre kötelezni.

2009. okt. 18. 12:57
 5/6 anonim ***** válasza:

annyi félévre igényled,ahányra akarod,akár 1re,akár 10re,te döntöd el,és azt is,hogy 50ezer (költségesen ez a max),vagy csak 20ezer

10% sztem több mint 10%,6 félévben vettem fel eddig,az elvileg 4*150000+2*200000=1millió +10% az 1millio1százezer lenne,de közben már másfélmillio körül jár,bár ennek nem néztem még utána,ha 10,ha 20%,muszáj igénybevennem

kérdezz még ha szeretnél,visszanézek ide

2009. okt. 18. 13:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Én most szorultam meg ill most van olyan félév, hogy kiemelten vannak a tandíjon kívül is plusz költségek, elég durvák, azaz pl. én csak egyre igényelném valószínűleg.

Hát ha lehet, akkor nem tudom mi afrászt kavart a nő a bankban.

Na a fantasztikus számítási módszereikről én is hallottam már, hogy az a 10% az tulképpen sokszor 35 is lehet, csak így meg amúgy ...

Hát ha ilyen tapasztalatod van, akkor azt is köszi!

2009. okt. 18. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!