Egyetemi negyedszeri/sokszori tárgyfelvétel, kirúghatnak? Bővebben lent.
A héten kaptam egy emailt a TO-ról, hogy negyedszeri/sokszori tárgyfelvételem van, és hogy van e rá engedélyem. Persze, hogy nincs, ahogy korábban sem volt a negyedik felvételnél, de most először kérdeztek rá. Szabályzat szerint ez persze kirúgással jár. Csakhogy. Eddig az etr-es rendszer ezt engedte, és tulajdonképpen már 3 éve ki kellett volna rúgniuk a 4-edszeri felvétel miatt, eközben több, mint 1 millió forint tandíjat fizettem be (már régóta nem államin vagyok), és a következő félévben végeztem volna, diplomamunkám majdnem készen van, szüleim nem is tudnak az emailről, de valószínűleg mindketten szívinfarktust kapnának. Még nem írtak vissza az én emailemre, de jövő héten szvsz eldől a sorsom. Mit lehetne tenni? Eddig elvégzett tárgyaimat egy újrafelvételnél át tudnám pakolni? Ez kb. 210+50 kredit, BSC szak is már majd\' kész lenne, de ott is van 4-edszer/sokszor felvett tárgy, de ott már csak kb. 15 kredit hiányozna a diplomához...
32 múltam, már 12 éve járok egyetemre (egyszer már kirúgtak egy mások szakról, még a régi nem kredites rendszerben, ott nem lehetett trükközni...). Annyira el vagyok keseredve, hogy a héten már az öngyilkosságra is gondoltam. Szakmám nincs, gimnáziumban tanultam.
Leginkább az érdekelne, hogy a befizetett tandíj és a sokkal korábbi kirúgás lehetősége miatt nem támadható az egyetem?
Nem támadható az egyetem, mert akár fizettél akár nem, te nem teljesítetted, sokadszorra sem ami kötelező lenne.
Kirúgni is joguk van, mert le van írva szabályzatban, hogy neked mennyi idő alatt kell tejesítened bizonyos tantárgyakat, és ha csak nem voltál kórházban vagy valami, akkor semmi esélyed nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!