A kommunikáció és médiaszak mit jelent pontosan? Nem tudom hová menjek tovább :S
Büfészak. Ha elvégzed, akkor ott fogsz állni sokszáz más kommunikáció szakossal, akik szintén nem kapnak munkát úgy mint te.
Semmi értelme.
hm :S értem
de azért érdekelne rendes válasz is,h. mit is jelentenek pontosan :)
Azért olyan jellemző, hogy egyeseknek minden büfészak, amit a bölcsészkaron oktatnak.
Kommos diplomával pl. az újságírásban lehet elhelyezkedni, általában ezt szeretnék a legtöbben. Meg még sok minden mást is lehet vele csinálni, mint a neve is benne van, a média világában lehet elhelyezkedni annak, aki elég ügyes hozzá. Ne csak arra gondolj, hogy valaki mittudom én műsorvezető lesz, hanem a háttérmunkákra, mint szerkesztő például. Akár tévé, vagy újság, vagy rádió. És ne hagyjuk ki az internetet sem a sorból, hiszen elég sok mindennek átveszi a helyét. De egy ilyen diploma más helyeken is használható, lehetsz pl. pr-os is.
Nem tudom melyik egyetemre gondolsz, én pte-s vagyok, itt elég nagy hangsúlyt fektetnek ennél a szaknál a társadalomtudományra. A többi egyetemen ezt kicsit máshogy tanítják. Innen [link] le tudod tölteni a tájékoztatót, asszem itt írja is, hogy mihez lehet kezdeni ezzel a diplomával.
És előre köszi a sok kockának aki le fog pontozni. Mert tapasztalatom szerint ez jár annak, aki korrektül válaszol egy kérdésre.
Nah akkor jöjjön még egy "kocka" véleménye (mérnök leszek):D
Nem igaz, hogy nincs semmi értelme, de elég nagy a túlképzés. Csak a legjobbaknak van esélye olyan munkára, amit az elején megálmodott.
Amúgy bátyám is erre a szakra jár (corvinusra), ő röhög a legjobban, hogy mennyire nem kell tanulni. Neki heti 10 órája van, ami összesen 40 kreditet ér, nekem 16 (ugye 1 óra másfél órás), ami 30-at. Egész félévben 2 ZH-t ír, én úgy 15 körül. Szóval erre mondjuk, hogy büfészak.
Amúgy ő szokott panaszkodni, hogy sok órája tök értelmetlen. Én nem tudom, pontosan, hogy mit tanul, de vannak elvben olyan órák, amikor csak beszélgetnek, valami készségfejlesztés címszó alatt.
:S hm.hát nem hangzik túl jól
úgylátszik szerencse kérdése lehet
Azt aláírom,hogy nagy a túlképzés. De szerintem minden azon múlik, hogy ki mennyire találékony. Van nekem olyan csoporttársam, aki azzal jött ide, hogy ő újságíró lesz, és biztos is vagyok benne, hogy ha tálcán kínálnának neki akármilyen másik állást mondjuk azok közül, amiket írtam, akkor neki azok nem kellenének. Na de hát hagyjuk az ilyeneket...
Nekem igazából felesleges órám nincs, csak olyan, amire sz.r beülni, mert sokkal érdekesebben is lehetne róla beszélni, csak a tanár képtelen rá. Ez van, ettől még meg kell tanulni. Az igaz, hogy nekünk sincs nagyon sok óránk (legalább is sok kötelező nincs az igaz), viszont beadandó minden héten van, nem is egy. Szerintem hasznos. Referálni is elég gyakran kell. Szóval azért mi sem csak a seggünket meresztjük, bár sokan szeretik azt hinni.
Elsős kom(m)édiás vagyok a Kaposvári Egyetemen. Egyelőre az első félévben alapozó tantárgyak vannak (pszichológia, filozófia, szociológia, kulturális antropológia, szociálpszichológia, közgazdaságtan, etika, információkezelés, kommunikációs tréning, informatika, művelődéstörténet, társadalomtörténet). Nekem egy héten 28 órám van és minden tárgyból két alkalmat hiányozhatunk. Ezért zömében rendesen bejárunk órára, zh-ból sem kettőt írunk, nálunk annyira nem tingli-tangli a dolog mint ahogy fent említették.
Nem annyira megerőltető, mert sokkal könnyebb az órarendem mint pl. egy elsős programtervező informatikus ismerősömé, de sokat kell mellette olvasni. (ami egyáltalán nincsen ellenemre)
A csoportom nagyon szélsőséges... Sokan vannak fizetősök, akik nem gondolják komolyan a dolgot, valószínűleg ők rontják a kommunikáció szakról kialakított véleményeket. Mivel dolgozni nincsen kedvük elmenni, kézenfekvő ezt a szakot választani. (Már akinek van rá fedezete, mert a ponthatárok magasak - szerintem aki államira bekerül megérdemli, hogy tanulhassa.) Ezzel ellenben vannak, akik komolyan szeretnének írással foglalkozni, egyik osztálytársamnak regénye is megjelent már ! Sokan rádiózni, tévézni szeretnének, mindenkinek másfelé húz a szíve. Én igazából értelmét akkor látom a szakomnak, ha továbbtanulok mesterképzésen, ahol már nem végez minden motiválatlan pénzeszsák, de még ez sem garancia. Viszont legalább szeretném megpróbálni valóra váltani az álmaimat.
Sokszor érzem, hogy mások lenézik ezt a szakot, pedig egy újságírónak széles látókörűnek kell lennie és az átlagosnál alaposabb műveltségre szert tennie. A szak nem nehéz, de hogy érvényesülni lehessen, ahhoz sok munka kell. ( vagy inkább protekció és kapcsolatok) A saját környezetemből tudom, hogy sok olyan is kikerül diplomával, aki tényleg nem egy...ész.
Amellett, hogy bár szeretem a szakomat, mellette OKJ-s képzésre is járok, hogy ha nem sikerül elhelyezkednem, legyen mellette egy hasznosítható szakmám.
Arról, hogy ma mi folyik a fiatalok közt:
A barátaim nagy része műszaki egyetemre, főiskolára jár és tudom milyenek mostanában a vélemények a bölcsészkarokról. Nem kedvelem, mikor fikázzák a bölcsészeket, de tudom hogy ez voltaképpen nem nekünk fricska, hanem az egész közoktatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!