Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez az átlagember véleménye...

Ez az átlagember véleménye arról, hogyha valakinek nincs diplomás végzettsége?

Figyelt kérdés
Azért teszem fel a kérdést,mert én hamarosan elkezdem az új sulimat . Fogtechnikusnak megyek,mert nagyon érdekel,és ezt szeretném tanulni. Többen is kérdezték már,hová megyek tovább és a válaszomra érkeztek meglehetősen bunkó beszólások,volt olyan is,hogy kiröhögtek. Nem vagyok paranoid,volt aki meg is mondta kerek perec hogy semmi nem lesz belőlem ha nem megyek egyetemre,vagy csak simán hüledezett,hogy "neked nem lezs diplomád?!"
2009. okt. 16. 14:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mivel nem vettek fel; hirtelen megérted azokat, akiknek nincs, és nem is lesz diplomájuk.

De tényleg, egy évvel ezelőtt nem volt agyad?

Pl.: a séfeknek sincs egyetemi végzettségük, nem is lehet tudtommal, mégis jobban keresnek, mint az átlag, óóó, sokkal jobban. Főleg, ha "fő" prioritásban vannak.

2010. febr. 9. 22:28
 12/18 anonim ***** válasza:

A poén hogy leginkább a bölcsészek nézik le a diploma nélkülieket, pedig ők azok sokkal butábbak mondjuk a szakmunkásoknál, és nem érdekli őket semmi, nem értenek semmihez, csak éppen a magolás jól ment nekik az iskolában. Inkább tanultak volna egy rendes szakmát, kisebb lenne az egójuk és talán állást is kapnának.

Amúgy az a baj a hazai szakképzés is elég szar lett az utóbbi időben, és általában a "kevésbé okosak" mennek szakmunkásnak, pedig jól képzett, hozzáértő szakmunkásra inkább lenne szükség mint szabad bölcsészet, kommunikáció vagy művelődésszervező szakon végzett "diplomásra". Ja és erre még rátesz egy lapáttal, hogy mérnök szakokra is kevesen jelentkeznek, olyan szakokra is ahol utána biztos az elhelyezkedés(pl. gépészmérnök), a büfé szakokon meg túljelentkezés van...

2010. febr. 9. 22:30
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja és tököm kivan hogy egyetemre járok, de hülye vagyok hozzá, valamikor majd végzek, mehetek diplomás munkanélkülinek, mert az én szüleimnek rohadt fontos volt, hogy legyen diplomám. Volt osztálytársaim közül meg sokan szakmát tanultak és jóval többet keresnek, mint ha én végzek és véletlenül kapok állást.
2010. febr. 9. 22:33
 14/18 anonim ***** válasza:

A proféta szólt belőled :)

Én is büfészakra járok egyébként, de csak azért, mert érdekel a téma. Egyébként mellette tanulok olyat is, amivel megyek valamire.

Kedves kérdező, remélem minden kétséget elhesegettél, illetve ne foglalkozz hülye emberek, hülye véleményével. Mindenki másképp csinálja!

2010. febr. 9. 22:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Proféta = Próféta

Sry

2010. febr. 9. 22:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem nincs rossz véleményem arról ha vkinek nincs diplomája mert attól még lehet egy komoly szakmája,pl a mérlegképes könyvelő.
2010. febr. 10. 08:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Régen nem annyira tartottam fontosnak a főiskolát.nem is jelentkeztem.most már bár tudom, hogy nem biztos hogy előrébb lennék vele, szégyenlem, hogy nincs diplomam,ennek ellenére most sem fogok jelentkezni.nem azért, mert buta vagyok, hanem mert nincs rá pénz.pontosabban ha nem keresnék ennyit, mint most, koldusbotra jutnak. Tudom, hogy sokan mások is így vannak, ezért nem gondolok valakit csak azért butanak, mert nincs főiskolája. Ráadásul ha valaki egy igazán korrekt szakmát kitanul, azt el is ismerem. Hiszen egy fogtechnikusnak vagy egy mesterszakácsnak nem elég magolni.ott valódi tudás van.
2010. febr. 10. 10:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Igazából diplomával sem fogsz többet keresni.

Nagyjából egy szinten vannak a fizetések, csak szakmával előbb fogsz elhelyezkedni, ráadásul szakma az külföldön is szakma.

A legtöbb diplomát meg külföldön nem igen tudod felhasználni. (persze az orvosi kivétel)

2010. febr. 10. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!