A Neptunban rá lehet keresni más ember szakjaira, mint az ETR-ben?
Az ETR-ben látni lehetett ki melyik évben kezdett egy szakon, még az órarendjüket is meg lehetett nézni, ha nyilvános volt.
Itt van ilyesmi? A keresésnél csak levelet tudok nekik írni.
Korábban az Eltén az ETR rendszerben név vagy szak alapján lehetett keresni mindenkinek akinek volt hozzáférése, diák, tanár, egyéb dolgozó.
Alapvetően sok mindent nem lehetett látni, de pár tanár megoldotta az adatvédelmet a netre felpakolt jegyekkel, ma is a matek ZH-im eredménye az első találatok közt van ha a nevemre keresek, de még a szakdolgozatom címe is kint van.
Érdekes kérdés, és így, hogy elárultad az ETR funkciót illetve azt, hogy eltés vagy, egy fél válasszal tudok is szolgálni.
Nálunk (SZTE) is ETR van, de az eltés rendszerrel ellentétben nálunk ennyire mélyen nem lehet keresgélni - csak általános dolgokra, de személyekre szabottan szerintem szinte semmire (max oktatókra). Nem tetszene, ha belelátnának ennyire a dolgaimba (bár az EHA kódból így is sok dolog kikövetkeztethető). Az órarendes dolgot pl. csak úgy lehet megvalósítani, ha valaki veszi a fáradságot és végigböngészi az összes (pár száz, pár ezer..) kurzust, és egyenként megnézi, hogy az adott hallgató milyen kurzusokat vett fel, etc...
Amit ki akartam belőle hozni, az az, hogy könnyen lehet, hogy sulinként változik a dolog a Neptun esetében is.
#1. válaszoló: az ETR (és gondolom a Neptun) egy (szinte) teljesen zárt rendszer, kizárólag az tud bejelentkezni, akinek valamilyen jogviszonya van az adott intézménnyel (pl. hallgatói). Az abszolút személyes adataidat (lakhely, születési hely és időpont, stb.) legfeljebb a tanulmányi osztályon látják, a többi pedig ezek szerint sulifüggő. De nyilvánosan csak úgy nem fognak felpakolni rólad mindent a netre (legfeljebb egy-egy zh eredményét, de ezeket sem nevekhez, hanem neptun/eha kódokhoz igazítják, külső személy számára nehezen megfejthetők).
Nekem bizony saját névvel van a ZH eredményem is. Legalább nem buktam meg :)
Lehet tényleg itt magasabb az adatvédelem, az ETR-ben úgy emlékszem alaphelyzet volt a nyilvános órarend, itt viszont még az illető szakját sem találtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!