Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik a könnyebb egyetem? A...

Melyik a könnyebb egyetem? A jogi vagy az orvosi?

Figyelt kérdés

#egyetem #jog #jogi egyetem #irvosi egyetem
2013. júl. 3. 09:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem könnyű, de a kettő közül a jogi a könnyebb.
2013. júl. 3. 10:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg attól függ, hogy az embert mi érdekli. Orvosira járok, két barátom pedig jogra. Ők nyilván azt mondják, hogy az én szakom nehezebb, hiszen kb. közük nincs a biológiához és nem is érdekli őket. Nekem meg sokkal nehezebbnek tűnik a jog, mivel baromira nem érdekel. Egyszer beleolvastam barátnőm könyvébe, hát egy mondat után elkapott a hányinger:D
2013. júl. 3. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindkettő elit szaknak mondható, hiszen nem akárkiket vesznek fel oda. Mindkettő 6 évet igényel, mire diplomát is adnak, ráadásul még több tanulást és munkát igényel mindkét szak, hiszen általános orvosként/friss jogászként nem sokra mész. Az orvosnak szakképzés/phd, a jogásznak meg ügyvédi vagy mi kell még pluszba.

De hogy mondjak is véleményt, az orvosi azért nehezebb, mert oda teljes koncertráció és felelősségtudat kell, hiszen ha olyan pályára lépsz, életek múlhatnak a döntéseidet. Míg egy ügyvéd/bíró stb. "csak" a törvény nyelvén beszél, a joggal bánik, mondhatni irányítani/manipulálni tudja a hallgatóságot, teljesen másfajta odafigyelést igényel. Mindenesetre én nem tudnám csinálni, nincs olyan meggyőző- és manipulálóképességem, nem tudnám kimagyarázni magam egy nyilvánvalóan bűnös helyzetből, nem tudnék védeni egy gyilkost csak a pénzért stb.

2013. júl. 3. 10:49
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó: A jog 5 éves, nem 6.

És azért a bíró is életekről dönt, ezt ne felejtsük el.

2013. júl. 3. 15:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó.... ezt te se gondolhatod komolyan :D Főleg Magyarországon, ahol nincs halálbüntetés. Az, hogy valaki X évre börtönbe megy, esetleg életfogytra, az élete még megvan. De ha egy orvos nem úgy vág... akár csak tized milliméterekkel téved, meghalhat a beteg. Azért k...ra nem ugyanaz a felelősség. Főleg, hogy egy orvosnak van naponta több műtétje, egy bírónak meg aligha van annyi tárgyalása. Plusz egy sebésznek másodpercei vannak dönteni, ezzel szemben a bírónak hónapjai, évei.... Az ilyen kaliberű perek évekig is elhúzódnak.
2016. ápr. 19. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!