Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » "Mi legyek, ha nagy leszek? "...

"Mi legyek, ha nagy leszek? " lent kifejtem.

Figyelt kérdés
Szóval...Egy! most vagyok nyolcadikos kitünő tanuló...ajkán lakok..gondoltam rá hogy Veszprémbe megyek továbbtanulni(mivel Ajkán semmiképp nem akarok maradni) de szóba jöhet Győr vagy valahol a Dunántúlon jó suli x) még azt se tudom hogy gimi vagy inkább egy szakmát.... ha valakinek van ötlete...(érdekelnek az autók a matek a rajzolás a gépek... esetleg nyelv :) Kettő! gondoltam rá hogy ügyvéd leszek( állítólag jól ki tudom magyarázni magam stb...) de nem tudom hogy lehetnék az...elég ha végzek egy szakmát és utána egyetem vagy fősuli?? vagy vmit emelt szinten kell és utána...ha valaki tudna segíteni megköszönném:):D (és bocs ha túl hosszú lett:):D
2009. okt. 15. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha egy nevesebb egyetemre akarsz menni, oda mindenképp kell egy emelt érettségi, hogy meglegyen a pontszámod. ebben az esetben gimivel jobban jársz, főleg ha mindenképpen tovább akarsz tanulni. aztán gimiben 10. osztályig ráérsz eldönteni, hogy melyik szakma vonz a leginkább, meg miből hányas vagy, mert az egy dolog (dicséretes attól függetlneül), hogy most kitűnő vagy, ahogy nehezednek a tárgyak, úgy fog 'jobban' látszani, hogy mihez értesz, ill. mit szeretsz tanulni. 17/L
2009. okt. 15. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:
kösszszépen:) majd még elgondolkodok:)
2009. okt. 15. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kitűnő tanuló vagy, akkor kezdésnek mindenképpen a Lovassy László Gimnáziumot ajánlom. A fiam is oda jár.
2009. okt. 15. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehetnél valamilyen mérnök.

Ahhoz, hogy ügyvéd legyél nem elég a kimagyarázás, az érdeklődésed alapján nem ajánlom.

2009. okt. 15. 21:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kemény egyetemre akarsz menni, akkor valóban jobb a gimi.

De szerintem szakközéppel jobban jársz.

A gimiban kb. ugyan azt tanítják, mint szakközépben, csak hosszabban, nyújtottabban és unalmasabban.

Szakközépben szakosodsz. Nem kapsz szakmát, de rávezetnek a dolgokra.

És gimiben nincs olyan, hogy gépírás meg hivatalos levél írás. Szakközépben megtanítják és le is kell vizsgázni.

Gimikben általában angol és német nyelv van. Egy szakközépben már jóval több nyelv közül lehet választani.

(Ahova én járok van: angol, német, spanyol, olasz, francia, orosz.)

Amit általánosban tanultál (angol vagy német), ahhoz kell majd 11-be választani még egy nyelvet.

Közgazdaságiban rávezetnek a gazdasági dolgokra.

Kereskedelmiben rávezetnek a gazdaságra és marketingre.

Informatikaiban programozásra tanítanak.

Összegezve szerintem szakközéppel jobban jársz.

És szakközépben is ugyan úgy lehet emelt szinten érettségizni.

2009. okt. 15. 21:58
 6/7 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat...amugy nem azér szeretnék ügyvéd lenni mert jol ki tudom magam magyarázn, hanem mert tisztába akarok lenni a jogaimmal:) igan gondoltam már rá hogy job jobb lenne ha tanulnék egy szakmát :)
2009. okt. 16. 13:17
 7/7 anonim ***** válasza:

A jogaiddal akkor id tisztában lehetsz, ha nem ügyvédnek tanulsz.

Minden féle törvénykönyv, jogkönyv szabadon olvasható, tanulmányozható.

2009. okt. 24. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!