Szellemi fogyatékosságért lehet plusz pontot kapni egyetemi felvételin?
Vicceltek..szellemi fogyatékosnak egyetem?????? Ezt nem hiszem el hogy ilyet valaki leír!!!!!!
Szellemi fogyatékos jó ha kisegítő iskolában elvégzi a 8 általánost, és van pár olyan szakma amit el tud végezni..nagyon alap dolgok..nem hogy egyetem...
Ne legyenek illúzióitok. Nekem az egyik egyetemi tanárom mesélte, aki két egyetemen is tanít, hogy a másikon -- mármint nem amelyiken engem tanított --, hogy volt egy hallgatója, akivel már rögtön az elején észrevette, hogy valami nem stimmel, majd ki is derült, hogy valóban szellemi fogyatékos a gyerek. Már ezen is megdöbbent, hiszen addig ő is úgy tudta, hogy az egyetemen elvileg a szellemi elitet képeznék, vagy mi a fene. De utánajárva a dolgoknak, megtudta, hogy ez nem vicc, tényleg pluszpontot adnak nemcsak a lisztérzékenységre, a diszgráfiára, diszlexiára, diszkalkuliára, de bizonyos fokú szellemi fogyatékosságra is.
Azóta el is jött abból az intézményből, és már csak ott tanít, ahol én is végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!