Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki már volt szóbelizni idén,...

Aki már volt szóbelizni idén, az írja már le hogy miket húzott, milyen forrásokat kapott, és segítettek-e neki a tanárok?

Figyelt kérdés

2013. jún. 19. 19:01
 1/3 anonim válasza:
Nálunk nagyon rendesek és segítőkészek voltak a vizsgáztatók, ha elakadtunk kérdeztek, rávezettek. Történelemből három A4-es oldalnyi forrást kaptunk, én a kereszténység kialakulását húztam, ahhoz épp nem a legjobb volt a forrás mert a Bibliából idéztek, amit nehéz volt értelmezni. Nyelvtanból területi és társadalmi nyelvváltozatokat húztam, adtak tíz szót és meg kellett mondanom milyen jelentéseit ismerem,és milyen nyelvváltozatba sorolnám. Irodalomból Karinthy Frigyest húztam, és az volt a feladat hogy mutassam be a paródiáját az Így írtok ti című kötete alapján plusz a kötetből egy verset ki kellett választanom amiről részletesen is tudok beszélni.
2013. jún. 19. 19:17
 2/3 anonim válasza:
*Ja és magát a kötetet adták segítségnek, meg nálunk már volt olyan is hogy valami irodalomtörténeti atlasz csak azt én nem használtam. A kötet végén amúgy ott volt az életrajza, úgyhogy azt érdemes megnézni bármit húzol hátha benne van.
2013. jún. 19. 19:20
 3/3 anonim válasza:

Én ma érettségiztem és tényleg nagyon segitőkészek a tanárok főleg igy a végén :)

Pl nekem a tesi szóbelin a tanér mondta el a tételt énekem csak anyit kellet mondanom hogy igaz :)

a többi tanár meg úgy kérdezd hogy biztos tud a választ.

van aki kimondja a válasz van aki elkezdi és neked kell befejezni és gratulál mintha te mondtad volna :)

ja és osztálytársam angolbol csak yes no és pár mondatot mondot és meg van neki :)

nyugi úgy is segitenek :)

2013. jún. 21. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!