Help! Érettséginél ha póttételt nem kellett húznom akkor átmentem?
Ha részben oldottad meg, talán arra is adnak valamennyi kis pontot-
Lehet "átrugdalnak"
Ezek mind pontatlan válaszok, féligazságok. Valószínűleg átmentél, mert a tanárok igyekeznek átrugdosni az embereket, de egyáltalán nem biztos.
Itt írtam le, miért:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Nem, pont azért írom le, hogy itt legyen a helyes válasz is, mert néhányan a kisujjatokból kiszopva terjesztitek a hülyeségeket. El kellene olvasni a vizsgaszabályzatot, komolyan, ahelyett, hogy beszólogatnál annak, aki ért hozzá (és még vizsgázott is belőle, és rendszeresen alkalmazza).
Akkor húzatnak póttételt, ha nincs meg a 12%. Pont.
Ha megvan a 12% a szóbelin, de nincs meg a 25% összesítésben, akkor nem húzatnak póttételt. Pont.
Forrás: 100/1997-es kormányrendelet, azt ismerd meg, utána vitatkozz.
Én is azt írtam, hogy valószínűleg átment a kérdező, de pici logikával nem nehéz belátni, hogy ha ő átment (aminek nagyon örülünk), az nem jelenti azt, hogy ilyen helyzetben feltétlenül át is kellett mennie, és nem lehetett volna másképp, és mindig így van. Én is átmentem a múltkor a piroson, és nem bírságoltak meg, de ebből se lehet általánosítani. Az egyesből az általánosra nem lehet így következtetni.
Nem baj, ha rosszul tudsz valamit, csak legalább ne szólj be annak, aki jól tudja, és veszi a fáradságot, hogy le is írja. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!