Ha jogra szeretnék menni, milyen faktot vegyek fel?
A történelmet vágnod kell. Nem feltétlen kell hozzá a fakt, de egy jó emelt szintű töri érettségi feltétele nagyon, arra mindenképp gyúrjál rá.
Hallottam valahol hogy a társadalom ismeret sem árt ehhez, bár én szerintem az egy baromság.
És persze a magyar irodalom sem árt ha jó plusz valami idegen nyelv.
Csak azért töri mert ugye egy emeltet értettségit kell tenned azért hogy bejuss az egyetemre. (bár magyar emelt is jó)
Egyébként a középiskolai történelem tananyagra maga az egyetemen nem lesz igazán szükséged..ott az egyetemes és a magyar jogtörténetet fogod tanulni aminek köze van a törihez, meg a római jognál nemárt ha járatos vagy az ókori Róma történelmében. De őszintén mondom az egyetemi tananyag elsajátítása akkor is az egyetemi szorgalmad 99%-ban. Ami egyetemen kell azt középiskolában nem tanulod meg...tehát a jó érettségire kell hajtanod, összesen ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!