Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha jogra szeretnék menni,...

Ha jogra szeretnék menni, milyen faktot vegyek fel?

Figyelt kérdés
Bíró szeretnék lenni. És milyen tantárgyakra kell nagyon rágyúrnom?
2013. jún. 16. 19:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Töri faktot vegyél föl, és amikre r kell gyúrni, az a töri, a töri, valamint a töri is elengedhetetlen.
2013. jún. 16. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A történelmet vágnod kell. Nem feltétlen kell hozzá a fakt, de egy jó emelt szintű töri érettségi feltétele nagyon, arra mindenképp gyúrjál rá.

Hallottam valahol hogy a társadalom ismeret sem árt ehhez, bár én szerintem az egy baromság.

És persze a magyar irodalom sem árt ha jó plusz valami idegen nyelv.

2013. jún. 16. 19:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Csak azért töri mert ugye egy emeltet értettségit kell tenned azért hogy bejuss az egyetemre. (bár magyar emelt is jó)

Egyébként a középiskolai történelem tananyagra maga az egyetemen nem lesz igazán szükséged..ott az egyetemes és a magyar jogtörténetet fogod tanulni aminek köze van a törihez, meg a római jognál nemárt ha járatos vagy az ókori Róma történelmében. De őszintén mondom az egyetemi tananyag elsajátítása akkor is az egyetemi szorgalmad 99%-ban. Ami egyetemen kell azt középiskolában nem tanulod meg...tehát a jó érettségire kell hajtanod, összesen ennyi az egész.

2013. jún. 16. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!