Anatómiai atlaszra lenne szükségem, ajánlanátok egyet?
Szükségem lenne egy anatómiai atlaszra, természtesen megnézem a boltban, mielőtt megveszem/megrendelem, de nem tudom, hogy melyik jó. Tudnátok ajánlani?
Én ezt a kettőt néztem:
Bocs, ha rossz témakörbe tettem, de végül is érettségihez kellene, talán ebbe a témakörbe illik a leginkább.
Szia!
A kettő közül a Rigutti félét ajánlanám. De bőven elég lenne neked érettségire a Holló és Társa -féle Anatómia atlasz. Egyrészt olcsóbb, másrészt benne van minden, ami az érettségidhez szükséges. Itt a link, ahol meg tudod nézni: [link]
Üdv.: egy biológia-kémia szakos tanár
Szia!
Hát, az az igazság, hogy orvos szeretnék lenni, tehát nem csak kizárólag az érettségi miatt venném meg.
Akkor a Rigutti-félét megvehetem?
Köszi a válaszod, már sokat segítettél! :)
előző vok: én eü.fősulira járok ( Semmelweisen) és nekünk a Szobota vagy a Szentágotai kell.
Érettségire pl. Donáth féle is szuper.
Érettségire szerintem semmilyen nem kell.... Ami a biológia könyvekben van, az bőven elég. Ha orvosira akarsz menni, akkor pedig nem érdemes most több ezer forintért egy "gagyibbat" venni, mert az egyetemen úgy is részletesebb kell. Orvosin a Szentágothai félét szokták kérni (de ezt most átdolgozzák úgy tudom, mi pl. nem tudtunk venni, mert csak 2010-ben jelenik meg...szóval max használtan jutsz hozzá), és a Sobottát ajánlják.
Szentágothai amúgy 20ezer körül van, Sobotta 45ezer (de orvosisként olcsóbban megkapod, szóval érdemes megvárni az egyetemet...nekünk "csak" 34ezer volt..)
Viszont ha most érettségire veszel egy részletes anatómia könyvet, amiben minden latinul van, nem fogsz érteni belőle sok mindent...
Talán érdemes lenne megszerezned vhonnan a Sobotta CD verzióját, vmi torrent oldalról:D
Természetesen nem azt akarom megvenni, amit az orvosin használnak, mivel nem sok mindent értenék belőle. :)
De mivel egyre szükségem van, ezért gondoltam, nem a legolcsóbbat, a legalapabbat veszem meg, hanem veszek egy viszonylag normálisat.
És a jó könyv sosem árt a polcon, nem beszélve arról, hogy egyszer majd jó lesz a gyerekeimnek. :)
Köszi a válaszokat, azt hiszem maradok a Rigutti-félénél. :)
Előző vagyok. Csak azért mondtam, h nem éri meg olyat venni, ami egyeteminél kevesebb, középsulisnál több, mert most kiadsz érte 6-8 ezer forintot, de egyetemen meg kell venned 20-40ezerért egy másikat:)
Szerintem amit a biológia szakos tanár ajánlott, az biztos jó:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!