Orvosnak tanulók, ti hanyasok voltatok a gimiben?
Már úgy átlagban, és biológia-kémiából? Csak azért kérdem, mert nagyon szeretnék az orvosira menni a köszépsuli után, de ahhoz, hogy oda bekerüljek, meg tuttommal kitűnőnek kell lennie az embernek, plusz még az érettségiket is (az összeset) 5-ösre kell megírni, és én igyekszem, de nem biztos, hogy ez így fog történni velem, ezért félek, hogy nem fogok bekerülni az orvosira:(. Mert egyébként jó tanuló vagyok, biosz-kémia tagozatra járok és ezekből is 4-5 vagyok, de valamiért attól félek, hogy hiába fogok tanulni, nem kerülök be:(
És egyébként melyik tantárgyot ajánlanátok emelt szinten, a kémiát, vagy a kémiát? Azt mondják a kémia sokkal könnyebb, de ha csak azt veszem fel és nem csak a biológiát, lehet hogy nem megyek vele olyan sokra, de, ha azt is felveszem akkor meg rengeteget kell tanulnom és még sokkal nehezebb is, mint a kémia. Nem tudom mit tegyek...elég bizonytalan vagyok...Ti mit mondtok??
bioszból, kémiából, fizikából ötös voltam, matekból, töriből négyes a többiből hármas.
emelt biosz érettségim 85%, közép fizika 96% lett, a többim négyes és volt egy középfokú angol nyelvvizsgám és így felvettek. Szerintem az emelt biosz a könnyebb, mint a kémia, de ez relatív
Én másodéves vagyok orvosin, kilencedikben buktam kémiából. "Természetesen" évismétlésre. Nem voltam soha rossz tanuló, de a kitűnőtől azért messze voltam. Érettségi előtt pár hónappal jöttem rá, hogy én orvos leszek (és semmi más), ezért nem volt más választásom, mint a duplázás. Bioszból mindig ötös voltam, de tekintve, hogy kémiai ismereteim eléggé hiányosak voltak, kihagytam egy évet az érettségi után, amikor is felkészültem. Ezalatt kémia és biosz tanárhoz jártam.
Nem számít, hogy hányas vagy, ha bevállalod duplázást. Nekem nem nagyon volt más lehetőségem, de neked még van, könnyebb a dolgod, ha a pontszerző tantárgyakból ötös vagy, és az érettségiket is megírod 90% körülire. Mert a duplázás nagyon rizikós, nagyot bukhatsz vele. De ha kémiai-biológia tagozatra jársz, nem hiszem, hogy gondod lehet, én műszaki szakközépbe jártam, ahol az iskola történetében szerintem én voltam az első, aki orvosira ment. :) Körberöhögtek, amikor bejelentettem, hogy orvos szeretnék lenni.
Azt pedig, hogy kémiából vagy bioszból teszel emeltet, neked kell tudnod, hogy melyik megy jobban. Bár nem tudom, idéntől nem a biosz emelt kötelező az orvosira? Vagy mindegy, csak az egyik emelt legyen?
Szóval, nem, nem kell kitűnőnek lenned, anélkül is be lehet kerülni, csak picit neccesebb. És csak zárójelben jegyzem meg, hogy abban sem vagyok biztos, hogy az én szakközépiskolai biosz ötösöm a te sulidban akár egy hármast is ért volna. Sokkal jobbak az esélyeid, mint nekem voltak, tehát ne szontyolodj el, ha igazán akarod, így vagy úgy, de meg fogod csinálni! :)
És még az sem olyan nagy ügy, ha elsőre nem sikerül, én 2 év csúszásban vagyok a kilencedikes produkcióm és az érettésgi utáni +1 év miatt, de nagyon sok évfolyamtársam ugyanolyan korú, mint én. :)
Első vagyok.
Azért sokan mennek biosz-kémiával orvosira, de szerintem a fizika egy ún. "joker", mert ha érted, akkor a középszintű érettségi gyerekjáték, és az nagyon sok pontot hozhat.
Emelt szintű kémia érettségi 98%, emelt szintű biológia érettségi 93% és egy angol nyelvvizsga. Gimiben végig kitűnő.
Szerintem ha bioszból, kémiából jó vagy, és ráadásképp még ilyen tagozaton is tanulsz, akkor jó eséllyel indulsz. Ha még nincs nyelvvizsgád, akkor pedig azt tudom tanácsolni, hogy ne arra gyúrj rá, ne azzal akarj bekerülni, hanem a biosz-kémia-fizika tantárgyakra gyúrj, mert azokkal fogsz tanulni és azokból kell jónak lenned, nem angolból :) Nem nyelvész szakra mész.
Sok sikert!
Harmadéves orvostanhallgató, SOTE
Hát ha jól tanulsz, akkor nem fogsz átesni, ha pedig átesnél akkor meg max passzívvá teteted azt a féléved és mondjuk megismétled azokat a tárgyakat amik nem sikerültek.
Egyébként zárójelben jegyzem meg, akármennyire is hangoztatják, annyira nem jellemző ez az ide-oda pakolgatás fizetősről nem fizetősre és vissza. Általában megmondják, hogy mondjuk 2 év alatt hány kreditet kell összeszedned és azokat úgy vettem észre nem is nehéz megszerezni.
Orvosin egy félév ugye másfél-2 millió, de pont ezért 99%-ban csak külföldiek járnak itt fizetősre.
Szerintem ne kérdezgesd más érettségi eredményeit, mert csak elkeseredsz. Anno én sem gondoltam volna, h meg lehet írni minden érettségit 90% fölé...
Bejuthatsz úgy is, ha csak a biosz és a kémia/fizika sikerül nagyon jól, a többiből meg mondjuk csak kettes vagy:) De akkor a két felvételi tárgynak tényleg nagyon jónak kell lenned! És törekedj arra, h a pluszpontjaid meglegyenek! Bár szerintem azért könnyebb úgy, ha nem duplázol, mert azzal sokat lehet bukni:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!