FINTOS! Pontszámítás két emelt szinttel orvosira! Valaki segítene, hogy hogy jön ki?
Tehát:
- tanulmányi pontok
- 100 plusszpont (ezt már biztosan megkapom)
Akkor innentől kezdve mit és hogyan számoljak? Itt mi a választott tárgy és ha egyik se, hogyan számítom bele a két emelt százalékát? És a négy alaptárgyamat?
Légyszi csak normálisan válaszoljatok! Köszönöm!
2 számítási mód van.
1. Duplázás. A 2 felvételi tárgyad százalékos eredményének a duplája és pluszpontok. Pl a bioszod 84 %-os, a kémiád 81, akkor 2x84 + 2x81 + 100 = 430 pont
2. Hagyományos.
Ebben az esetben maximum 100 pontot ad a 11. és 12. év végi 5 tárgyad jegyeinek összegének a duplája, maximum 100 pontot ad az 5 érettségi eredményed százalékos átlaga (amennyiben 6 tárgyad van, ott az 5. automatikusan a számodra kedvezőbb lesz) és ehhez hozzájön a maximum 100 bioszod és maximum 100 kémiád. És a 100 pluszpont.
Példa:
11-ben és 12-ben végig 5-ös voltál, így itt jár a 100 pont.
Bioszból 84, kémiából 81, matekból 80, magyarból 92, töriből 85, angol nyelvből 85 %-ra teljesítesz. Ezek átlaga (biosszal számolva az 5-et) 85 %, tehát 85 pont.
Így a pontjaid:
100+85+84+81+100 = 450 pont
Mint látod, a 2. esetben több pontot sikerült összegyűjtened, így számodra ez a kedvezőbb. Nem Te döntöd el, hogyan számolják a pontjaid, automatikusan a neked kedvezőbbel számolnak.
Felvi.hu-n van pontszámító kalkulátor. Szerintem nagyon korrekt találmány, én is itt számoltam ki a pontjaimat anno. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!