Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Hogy éltétek...

Egyetemisták! Hogy éltétek meg első vizsgaidőszakotokat?

Figyelt kérdés
Rosszabb volt, mint ahogy képzeltétek, vagy durvábbra számítottatok?
2013. jún. 9. 17:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

Milyen lehet egy bölcsésznek a vizsgaidőszak?

Szintén nehéz. Tévhit, hogy a bölcsészek csak ciripelnek.

Talán lepontoztok, de én jártam egy darabig bölcsész karra, és eszméletlen mennyiségű kötelező és ajánlott olvasmány volt, és nem is a vizsgaidőszakig kellett őket kiolvasni, hanem október végéig. Valamin olyan tömény anyagokat írkáltunk órákon, hogy folyamatosan olyan érzésem volt, hogy hülye vagyok, mert nem értettem semmit, annyi idegen szót és fogalmat írtunk le, és kellett magolni. Suli és mércefüggő, ki hogy teljesít. Egy jogász meg 5545454 oldalas törvénykönyvet magol, nem hiszem, hogy jó muri.

2013. jún. 9. 20:37
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: hiába mondod, mindjárt jön a kontrázás, hogy jaj persze, de hogy nekik is mennyi mechanikai meg mittudomén milyen szakkifejezést kell megtanulni és hogy a bölcsészek amúgy is csak buliznak és teljesen mindegy, mert a Mekiben végzik... Holott nem képesek felfogni, hogy egyszerűen teljesen felesleges összehasonlítgatni a két területet, mivel ez kb. azzal lenne egyenlő, ha az almát a banánhoz hasonlítanánk... Két teljesen más szemlélet, felesleges ezen vitatkozni. És persze ez oda - vissza igaz.
2013. jún. 9. 21:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem pontoz le senki. =)

Akkor rosszul fogalmazhattam. Próbáltam mondani, hogy a matek és a programozás jó, mert nem kell olyan sokat tanulni (főleg megérteni kell), helyette a többi tárgy, amik ilyen magolós-tanulósak milyen nehezek, mert sokat kell csücsülni fölöttük. Ezután kérdezek rá, hogy hú, ha még műszakin is ilyen nehéz és sok a magolós tárgy, milyen lehet az, amikor csak magolós tárgy van? És itt hoztam fel a bölcsészt például. Vagy ennyire félreérthető volt? :D

2013. jún. 9. 21:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Csak az itt sűrűn olvasható büfészakozások miatt. De akkor most megnyugodtam. :D
2013. jún. 9. 21:30
 15/19 anonim ***** válasza:
Szóval pont az ellentétét mondtam, hogy vajon milyen nehéz lehet nekik. De egyébként szerintem sem lehet összehasonlítani ezeket. Magolni meg mindenütt kell. Viszont egy anglisztikát és egy skandinavisztikát szívesen elvégeznék még. :D Majd ezután... vagy inkább már most azonnal. :D
2013. jún. 9. 21:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Nálunk van olyan kar (gazdasági) és olyan szak, ahol a szakirányos tárgyakat más karok (műszaki karok) szabválként veszik fel, mert annyira könnyűek.. Nyilván ott egy vizsgaidőszak sem túl necces.. Mikor arra megajánlott jegyet kapnak, hogy gyűjtenek 10 lájkot facebookon meg írnak egy öt oldalas esszét. Nem mondom, hogy csak az nehéz, ami műszaki vagy egyéb termtud. vagy orvosi, sok más állati nehéz szak van, de ha egyszer sok a büfé is, nyilván szúrja az ember szemét, aki két hete nem aludt a vizsgaidőszak miatt, hogy más karokon nyávognak, hogy van 1 db vizsgájuk, és ez milyen rossz..
2013. jún. 10. 16:47
 17/19 anonim ***** válasza:

előző: azért a vizsgaidőszak nehézsége nem feltétlenül a vizsgák számától függ. Nekem speciel 6 vizsgám van ebbe a félévben, ebből egyet le lehet vonni, mert nem nagy dolog. Szóval 5 ami tényleg kő kemény (május közepe óta van vizsgaidőszak és még van 2 vizsgám). Többen kérdezték (gazdasági, bölcsész), hogy hány vizsgám van még. Meghallották, hogy kettő, akkor rögtön "jaa, az tök kevés. az semmi". Szívesen átadnám a stafétát és ki lehet próbálni, hogy "milyen könnyű" az a maradék kettő.

Amúgy azzal sem értek egyet, hogy a "programozás, meg a matek jó, mert CSAK megérteni kell". Egy másik oldalról megközelítve: bölcsész szakokon csak megtanulni kell a fogalmakat, be lehet játszani azt is egyes szakokon, hogy nem érted. Na, pl. proginfón ilyen abszolút nincs. Meg kell tanulni a definíciókat, tételeket, bizonyításokat, plusz ha a gyakorlati hátterét nem érted, akkor buktad az egészet (mert pl. programozásnál is vizsgán papíron tudni kell írni programot).

2013. jún. 10. 19:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Persze félreértés ne essék, ezzel nem lenézek más szakot. Bölcsész karon is van olyan szak ami könnyű, meg nehéz. Ez ugyan úgy igaz a természettudományi és bármilyen más karra.
2013. jún. 10. 19:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Én építőmérnöknek tanulok, harmadéves vagyok. Eddig még nem csúsztam semmivel (kopkop, mivel ez a vizsgaidőszak nekem még javában tart), de rengeteg munkám és álmatlan éjszakám van benne, viszont ez megtérül.

Az első vizsgaidőszakom sokk volt, de megnyugodtam, mert azóta sem lett jobb. :D

Mindenki azt mondja, hogy mérnökéknél az első évet kell túlélni, utána lazaság van, mert már ki lesznek szórva a szórhatók, hát én nem ezt tapasztalom. Volt egy tárgyam ebben a félévben, amit a saját évfolyamom az első három óra után feladott, ketten csináltuk végig, a másiknak még nem sikerült levizsgáznia. Felsőbb éves "visszamaradottakkal" ültem végig a félévet, de megcsináltam és le is vizsgáztam tegnap, ami most ad némi ilyen "I'm a herooo és semmi nem állhat az utamba" feelinget az utolsó három megpróbáltatásra. :D

Amikor ilyen sikerek érnek, az mindig erőt ad és így volt ez első vizsgaidőszaknál is már! :)

2013. jún. 11. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!