Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az érettségin 1-1 tantárgyra...

Az érettségin 1-1 tantárgyra hány perc jut kidolgozni?

Figyelt kérdés

vagy attól függ hányan felelnek előttünk?

pl.: a magyarra több jut mivel az kettő nem?

és majd szólni fog a tanár amikor felelek magyarból h akkor most elég ennyi jöhet a nyelvtan

vagy hogy szokott ez menni?

én jöjjek rá h mikor telt le a 10 perc?

2013. jún. 9. 15:09
 1/7 anonim válasza:

Majd szólítanak ha te jössz.

Átlagos 30 perc a kidolgozási idő, magyarnál 40.

Ha gyorsan haladtok akkor hamarabb is sorra kerülhetsz.

Megvan a sorrend hogy ki után ki jön, mindent világosan elmondanak!

2013. jún. 9. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Ez úgy szokott menni hogy minimum 5 perced van 1 tételt kidolgozni, de az elhúzódhat akár 10-15 percre is ha sokan kerülnek előtted sorra a felelésbe. Nálunk úgy volt meg a barátnőmnél is hogy a terembe volt egy falióra és rá kellett írni a lap tetejére hogy mikor kezdted el kidolgozni és amikor hívtak ki akkor oda kellett írni hogy mikor fejezted be.

Magyarra azt hiszem 10 percet szoktak adni mivel kettőt kell megcsinálni de erre már nem emlékszem pontosan.

De ez elhúzódik szinte mindig mert felelhetnek előtted akár 4 en is egymás után és az 20 percbe is telhet. Szóval ezen ne idegeskedj, a tanárok kb tudják mikor ketyeg le a minimális 5 perc de szoktak időt hagyni még pluszba ha látják hogy nagyon írod a dolgot.

2013. jún. 9. 15:16
 3/7 A kérdező kommentje:

én vagyok az utolsó

meg gondolom ha valaki pót tételt húz azzal is idő meg nem?

2013. jún. 9. 15:21
 4/7 A kérdező kommentje:

fél2-kor kell bemennem és 6-kor jövök ki

nem nagyon értettem h miért kell olyan sokáig bent lennem

csak mosdóba lehet kimenni?

2013. jún. 9. 15:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

30 perc a min. a kidolgozásra, de ha nem első vagy, ennél sokkal több is lehet. Eközben nem mehetsz ki, ülsz a helyeden és dolgozol/hallgatod a többi felelőt.

Ilyen sokat azért vagy benn, mert gondolom másból is érettségizel, nem? Tehát pl. bemész, kihúzod a magyart, kidolgozod, aztán lefelelsz, 15 perced van a két tételre, te döntöd el, hogy osztod be az időt a nyelvtan-irodalom közt. Ha lefeleltél, kimehetsz mosdóba, majd kihúzod a törit, és azzal is végig ugyanez, stb.

2013. jún. 9. 15:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vadabbnál vadabb válaszok hangzottak el, pedig a 100/14997-es kormányrendelet teljesen egyértelmű. Élő idegen nyelvből nincs felkészülési idő, minden másból minimum 30 perc. ennél hamarabb nem lehet sorra kerülni. A gyakorlatban általában egy óra is szokott lenni, mert bent van 4-5 ember, akiket forgatnak, néha tényleg csak 30 perc.

A feleletedet elsősorban a te dolgod felépíteni és eldönteni, mire mennyi időt szánsz a téma súlyának megfelelően, de ennyit szoktak segíteni, hogy akkor most lássuk a nyelvtant.

Óra általában szokott lenni a teremben, hogy a vizsgáztatók is lássák, de nyugodtan vihetsz magaddal egy ilyen ódivatú karórát, ami nincs mobiltelefonba építve :-), és azt nézheted. 15 perc a max. felelési idő, de célszerű 1-2 percet hagyni a tanároknak, hogy visszakérdezzenek.

2013. jún. 9. 17:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, csak a mosdóba lehet kimenni rögtön felelés után, mielőtt a következő tételt kihúzod, utána már nem. Azért ennyi idő, amit írtam az előbb. De ez persze csak becslés.
2013. jún. 9. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!